Antipasti salade Iberico Abanico

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Iberico Abanico
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • marinadekwast
  • skillet
  • aluminiumfolie
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 500 g Iberico Abanico
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 teentjes knoflook
  • grof zeezout
  • zachte kaas mozarella/burrata
  • stokbrood

salade

  • 150 g pancetta of rauwe ham in plakjes
  • 1 aubergine
  • 1 puntpaprika
  • olie
  • 1 bol knoflook
  • 250 g paddenstoelen
  • 250 g cherrytomaten diverse kleuren
  • 2 rode uien
  • ½ bosje verse basilicum

balsamicodressing

  • 75 ml olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el limoensap
  • 1,5 el honing
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de bbq in voor de directe en indirecte methode en verhit tot 180°C.
  • Gril de plakjes pancetta mooi krokant, verkruimel ze en leg apart.
  • Snijd de aubergine, puntpaprika en courgette in tot het kruintje. Snijd de ui als een bloem in. Schil de ui, maar houdt het kroontje eraan, zodat alle rokken aan elkaar blijven zitten. Snijd ze vervolgens vanaf een centimeter van de kroon in, zodat je als je ‘m omdraait een echte bloem krijgt.
  • Maak de paddenstoelen, tomaatjes en teentjes knoflook schoonschoon. Leg nu alles mooi in een skillet. Doe een scheut olie over de groenten en breng op smaak met zout en peper. Zet de pan alvast op de bbq aan de indirecte zijde.
  • Pers 4 teentjes knoflook fijn en meng met 3 eetlepels olie. Hiermee smeren wij de Iberico Abanico mee in. Zet het vlees op het directe gedeelte aan en gaar tot een kerntemperatuur van 60°C. Laat 5 minuten losjes onder aluminiumfolie rusten en snijd in plakjes en bestrooi met grof zeezout.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Zet apart.
  • Haal de pan van de bbq als de groenten (beet)gaar zijn. Hierop gaan de plakjes Iberico Abanico, het verkruimelde spek, gescheurde mozzarella, basilicumblaadjes en dan als laatste de dressing. Serveer met stokbrood.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...