Antipasti salade Iberico Abanico

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Iberico Abanico
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • marinadekwast
  • skillet
  • aluminiumfolie
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 500 g Iberico Abanico
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 teentjes knoflook
  • grof zeezout
  • zachte kaas mozarella/burrata
  • stokbrood

salade

  • 150 g pancetta of rauwe ham in plakjes
  • 1 aubergine
  • 1 puntpaprika
  • olie
  • 1 bol knoflook
  • 250 g paddenstoelen
  • 250 g cherrytomaten diverse kleuren
  • 2 rode uien
  • ½ bosje verse basilicum

balsamicodressing

  • 75 ml olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el limoensap
  • 1,5 el honing
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de bbq in voor de directe en indirecte methode en verhit tot 180°C.
  • Gril de plakjes pancetta mooi krokant, verkruimel ze en leg apart.
  • Snijd de aubergine, puntpaprika en courgette in tot het kruintje. Snijd de ui als een bloem in. Schil de ui, maar houdt het kroontje eraan, zodat alle rokken aan elkaar blijven zitten. Snijd ze vervolgens vanaf een centimeter van de kroon in, zodat je als je ‘m omdraait een echte bloem krijgt.
  • Maak de paddenstoelen, tomaatjes en teentjes knoflook schoonschoon. Leg nu alles mooi in een skillet. Doe een scheut olie over de groenten en breng op smaak met zout en peper. Zet de pan alvast op de bbq aan de indirecte zijde.
  • Pers 4 teentjes knoflook fijn en meng met 3 eetlepels olie. Hiermee smeren wij de Iberico Abanico mee in. Zet het vlees op het directe gedeelte aan en gaar tot een kerntemperatuur van 60°C. Laat 5 minuten losjes onder aluminiumfolie rusten en snijd in plakjes en bestrooi met grof zeezout.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Zet apart.
  • Haal de pan van de bbq als de groenten (beet)gaar zijn. Hierop gaan de plakjes Iberico Abanico, het verkruimelde spek, gescheurde mozzarella, basilicumblaadjes en dan als laatste de dressing. Serveer met stokbrood.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...