
Aziatisch gerookte zalm
Equipment
- rookplank
- gietijzeren pan
- marinadekwast
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 grote zalmfilet met huid
marinade & glaze
- 2 el zoete chilisaus
- 3 el ketchup
- 3 el hoisinsaus
- 2 el appelciderazijn
- 2 el bruine suiker
- 2 el sojasaus
- 2 tl vers geraspte gember
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl sriracha
- 2 tl sesamolie
Instructies
- Snijd de zalmfilet in vorm, zodat deze goed op het rookplankje past
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal. Gebruik 2/3 van de marinade om de zalm mee te marineren. Marineer afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur tot een nacht. Bewaar de overige marinade, dit gaan we als glaze gebruiken.
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in met een directe zone.
- Leg de rookplank er alvast op, zodat de plank gaat roken wanneer je de zalm er op legt (ca. 10 minuten).
- Leg de zalm op de rookplank en plaats deze op directe hitte gedurende maximaal 15 minuten of totdat de zalm een kerntemperatuur heeft bereikt van 57°C.
- Doe de achtergehouden marinade in een pan en breng aan de kook.
- Bestrijk de zalm met de glaze. Laat de zalm nog even 1 minuut op de barbecue liggen.
- Laat 5 minuten rusten en serveer.