Aziatisch rundvlees Dutch Oven style

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, Dutch Oven, rundvlees, sucadelappen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 3 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g sucadelappen
  • 2 stuks verse sereh citroengras
  • 50 ml olie
  • 5 cm lente-uitjes in lengtes van 5lang, schuin gesneden
  • 75 g uien
  • 20 g gember
  • 2 knoflookteentjes licht geplet
  • 2 g gedroogde rawit kleine pepertjes
  • 250 g wortelen geschrapt en schuin in stukken van 5 cm gesneden

voor de saus

  • 0,5 l kippenbouillon
  • 40 g palmsuiker
  • 45 ml lichte sojasaus
  • 30 ml donkere sojasaus
  • 45 ml rijstwijn of droge sherry
  • 2 stuks hele steranijs
  • 5 g vijfkruidenpoeder
  • 25 g tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak

voor de garnering

  • 6 el basilicum grof gehakt
  • 2 el munt grof gehakt

Instructies

  • Verwijder het taaie buitenblad van de sereh. Plet met de platte kant van het mes en snij het in ca. 7 cm lange stukjes.
  • Sucadelappen in stukken snijden van ca. 5x5cm. Of verdeel het zo dat een ieder 3 stukjes vlees krijg.
  • Snij de lente-ui schuin in de lengte, in stukjes van 5 cm. Verder hak je de ui grof, de gember in schijfjes, plet je de knoflook en stamp je de rawit fijn in een vijzel. Schrap de wortels en snij ze in stukken van 5 cm.
  • Gril de blokjes sucade boven direct vuur totdat deze mooi gebruind zijn. Zet het vlees even weg.
  • Doe nu een flinke scheut olie in de pan van de driepoot en voeg nu de sereh, lente-ui, ui, gember, knoflook en de gedroogde fijn gehakte rawit toe en roerbak 5 min.
  • Voeg nu het vlees en alle ingrediënten (nog niet de wortels) voor de stoof toe. Breng aan de kook, schep het bovendrijvende vet met een schuimspaan er af en temper het vuur.
  • Laat het vlees met de deksel op de pan ± 1½- 2 uur zachtjes stoven.
  • Voeg de stukken wortel toe en laat nog 30 min. stoven tot het vlees en de wortel gaar zijn.
  • Schep het vlees en de wortel met een schuimspaan uit de pan.
  • Stook het vuurtje een beetje op en laat de saus ±10 min. inkoken tot hij voldoende is ingedikt.
  • Schep het vlees weer door de saus en bestrooi het met basilicum en de munt.
  • Serveer direct met rijst.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...