Aziatisch rundvlees Dutch Oven style

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, Dutch Oven, rundvlees, sucadelappen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g sucadelappen
  • 2 stuks verse sereh citroengras
  • 50 ml olie
  • 5 cm lente-uitjes in lengtes van 5lang, schuin gesneden
  • 75 g uien
  • 20 g gember
  • 2 knoflookteentjes licht geplet
  • 2 g gedroogde rawit kleine pepertjes
  • 250 g wortelen geschrapt en schuin in stukken van 5 cm gesneden

voor de saus

  • 0,5 l kippenbouillon
  • 40 g palmsuiker
  • 45 ml lichte sojasaus
  • 30 ml donkere sojasaus
  • 45 ml rijstwijn of droge sherry
  • 2 stuks hele steranijs
  • 5 g vijfkruidenpoeder
  • 25 g tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak

voor de garnering

  • 6 el basilicum grof gehakt
  • 2 el munt grof gehakt

Instructies

  • Verwijder het taaie buitenblad van de sereh. Plet met de platte kant van het mes en snij het in ca. 7 cm lange stukjes.
  • Sucadelappen in stukken snijden van ca. 5x5cm. Of verdeel het zo dat een ieder 3 stukjes vlees krijg.
  • Snij de lente-ui schuin in de lengte, in stukjes van 5 cm. Verder hak je de ui grof, de gember in schijfjes, plet je de knoflook en stamp je de rawit fijn in een vijzel. Schrap de wortels en snij ze in stukken van 5 cm.
  • Gril de blokjes sucade boven direct vuur totdat deze mooi gebruind zijn. Zet het vlees even weg.
  • Doe nu een flinke scheut olie in de pan van de driepoot en voeg nu de sereh, lente-ui, ui, gember, knoflook en de gedroogde fijn gehakte rawit toe en roerbak 5 min.
  • Voeg nu het vlees en alle ingrediënten (nog niet de wortels) voor de stoof toe. Breng aan de kook, schep het bovendrijvende vet met een schuimspaan er af en temper het vuur.
  • Laat het vlees met de deksel op de pan ± 1½- 2 uur zachtjes stoven.
  • Voeg de stukken wortel toe en laat nog 30 min. stoven tot het vlees en de wortel gaar zijn.
  • Schep het vlees en de wortel met een schuimspaan uit de pan.
  • Stook het vuurtje een beetje op en laat de saus ±10 min. inkoken tot hij voldoende is ingedikt.
  • Schep het vlees weer door de saus en bestrooi het met basilicum en de munt.
  • Serveer direct met rijst.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...