
Aziatische flat iron rollade
Ingrediënten
- 1 gesplitste sukade ofwel een flat iron
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- 1 paksoi
- handvol shiitake of kastanje champignons
- noedels
- zoete sojasaus
- chili-olie
- 1 rode peper ter garnering
- 1 lente-ui ter garnering
- zout en peper
Instructies
- Leg de plancha op de barbecue en verwarm voor op 200°C.
- Snijd de rode ui in ringen, de paprika’s in repen, de knoflook en champignons in plakjes.
- Verwijder de zeen uit de sukade (of vraag dit aan je slager), je hebt dan twee gedeeltes. Voor dit recept gebruiken we 1 gedeelte. Vlinder dit gedeelte zodat we hem kunnen vullen.
- Doe een scheutje olie op de plancha en zet de sukade rondom heel kort aan. Leg op de werkplank.
- Zet de wok op de barbecue met een scheutje olie en wok de groenten (behalve de rode peper en lente-ui). Begin met de harde groenten en eindig met de paksoi en champignons. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheut sojasaus toe op het laatst toe.
- Doe een beetje sojasaus en chili-olie op het vlees. Verdeel in het midden een beetje de gewokte groenten. Rol het vlees op en bindt vast met het slagerstouw.
- Gaar het vlees op de plancha tot een kerntemperatuur van 52°C. Wok tegelijkertijd de noedels met een scheut chili-olie. Voeg ook het restant van de gewokte groente toe aan de noedels. Verwarm het geheel.
- Laat het vlees een paar minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het slagerstouw en snijd in plakken. Serveer met de gewokte noedels, garneer met in ringen gesneden rode peper en lente-ui.