Aziatische flat iron rollade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, BBQ Style, beef, flat iron, rundvlees, soja, sukade
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 gesplitste sukade ofwel een flat iron
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 paksoi
  • handvol shiitake of kastanje champignons
  • noedels
  • zoete sojasaus
  • chili-olie
  • 1 rode peper ter garnering
  • 1 lente-ui ter garnering
  • zout en peper

Instructies

  • Leg de plancha op de barbecue en verwarm voor op 200°C.
  • Snijd de rode ui in ringen, de paprika’s in repen, de knoflook en champignons in plakjes.
  • Verwijder de zeen uit de sukade (of vraag dit aan je slager), je hebt dan twee gedeeltes. Voor dit recept gebruiken we 1 gedeelte. Vlinder dit gedeelte zodat we hem kunnen vullen.
  • Doe een scheutje olie op de plancha en zet de sukade rondom heel kort aan. Leg op de werkplank.
  • Zet de wok op de barbecue met een scheutje olie en wok de groenten (behalve de rode peper en lente-ui). Begin met de harde groenten en eindig met de paksoi en champignons. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheut sojasaus toe op het laatst toe.
  • Doe een beetje sojasaus en chili-olie op het vlees. Verdeel in het midden een beetje de gewokte groenten. Rol het vlees op en bindt vast met het slagerstouw.
  • Gaar het vlees op de plancha tot een kerntemperatuur van 52°C. Wok tegelijkertijd de noedels met een scheut chili-olie. Voeg ook het restant van de gewokte groente toe aan de noedels. Verwarm het geheel.
  • Laat het vlees een paar minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het slagerstouw en snijd in plakken. Serveer met de gewokte noedels, garneer met in ringen gesneden rode peper en lente-ui.

Video

Notities

extra nodig 
  • plancha
  • wok
  • slagerstouw
  • kernthermometer
Dit recept is i.s.m. Napoleon gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...