Aziatische flat iron rollade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, BBQ Style, beef, flat iron, rundvlees, soja, sukade
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 gesplitste sukade ofwel een flat iron
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 paksoi
  • handvol shiitake of kastanje champignons
  • noedels
  • zoete sojasaus
  • chili-olie
  • 1 rode peper ter garnering
  • 1 lente-ui ter garnering
  • zout en peper

Instructies

  • Leg de plancha op de barbecue en verwarm voor op 200°C.
  • Snijd de rode ui in ringen, de paprika’s in repen, de knoflook en champignons in plakjes.
  • Verwijder de zeen uit de sukade (of vraag dit aan je slager), je hebt dan twee gedeeltes. Voor dit recept gebruiken we 1 gedeelte. Vlinder dit gedeelte zodat we hem kunnen vullen.
  • Doe een scheutje olie op de plancha en zet de sukade rondom heel kort aan. Leg op de werkplank.
  • Zet de wok op de barbecue met een scheutje olie en wok de groenten (behalve de rode peper en lente-ui). Begin met de harde groenten en eindig met de paksoi en champignons. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheut sojasaus toe op het laatst toe.
  • Doe een beetje sojasaus en chili-olie op het vlees. Verdeel in het midden een beetje de gewokte groenten. Rol het vlees op en bindt vast met het slagerstouw.
  • Gaar het vlees op de plancha tot een kerntemperatuur van 52°C. Wok tegelijkertijd de noedels met een scheut chili-olie. Voeg ook het restant van de gewokte groente toe aan de noedels. Verwarm het geheel.
  • Laat het vlees een paar minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het slagerstouw en snijd in plakken. Serveer met de gewokte noedels, garneer met in ringen gesneden rode peper en lente-ui.

Video

Notities

extra nodig 
  • plancha
  • wok
  • slagerstouw
  • kernthermometer
Dit recept is i.s.m. Napoleon gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...