
Aziatische mosselen
Equipment
- Green Dutch Oven, gietijzeren pan
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 3 uien
- 6 teentjes knoflook
- 3 cm gemberwortel
- 1 rode peper
- 4 el olie
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl kardemom
- 400 ml kokosroom
- oerbrood
Instructies
- Steek de houtskool in de barbecue aan en verwarm, met het rooster en daarop de Dutch Oven, tot 180 °C. Spoel intussen de mosselen onder koud stromend water. Gooi open of gebroken exemplaren weg.
- Pel de uien en de knoflook. Schil de gemberwortel en verwijder het steeltje van de rode peper. Snijd deze ingrediënten fijn.
- Verwarm de olie in de Dutch Oven en voeg de gesneden ingrediënten en de specerijen toe. Sluit de deksel van de barbecue en bak enkele minuten tot de uien glazig zijn. Roer tijdens het bakken af en toe door.
- Voeg de mosselen toe, schep om en voeg vervolgens de kokosroom toe. Sluit de deksel van de barbecue en laat de mosselen ca. 5 minuten garen, schep ze regelmatig om. Controleer of de mosselen open staan en breng op smaak met peper en zout. Serveer de mosselen met het brood.