Aziatische mosselen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 3 personen

Equipment

  • Green Dutch Oven, gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 3 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 4 el olie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl kardemom
  • 400 ml kokosroom
  • oerbrood

Instructies

  • Steek de houtskool in de barbecue aan en verwarm, met het rooster en daarop de Dutch Oven, tot 180 °C. Spoel intussen de mosselen onder koud stromend water. Gooi open of gebroken exemplaren weg.
  • Pel de uien en de knoflook. Schil de gemberwortel en verwijder het steeltje van de rode peper. Snijd deze ingrediënten fijn.
  • Verwarm de olie in de Dutch Oven en voeg de gesneden ingrediënten en de specerijen toe. Sluit de deksel van de barbecue en bak enkele minuten tot de uien glazig zijn. Roer tijdens het bakken af en toe door.
  • Voeg de mosselen toe, schep om en voeg vervolgens de kokosroom toe. Sluit de deksel van de barbecue en laat de mosselen ca. 5 minuten garen, schep ze regelmatig om. Controleer of de mosselen open staan en breng op smaak met peper en zout. Serveer de mosselen met het brood.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...