
Aziatische paddenstoelspiesjes
Equipment
- houten satéprikkers
- kwastje
Ingrediënten
- 250 g gemengde paddenstoelen witte en kastanjechampignons, oesterzwammen
- 250 g tofu
- 250 g kerstomaatjes
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- tahin pasta van sesamzaadjes
marinade
- 4 el sojasaus
- 1 el rijstwijn
- sap van 1 sinaasappel
- 1 rode chilipeper
- ½ bosje koriander
- 1 tl garam masala
Instructies
- Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Verwijder de droge onderkant van de champignon steel. Houd ze heel. Halveer eventueel de oesterzwam.
- Snijd de tofu in 12 gelijke blokjes. Was de tomaten, paprika’s en courgette en snijd ze in gelijke plakjes van ca. 1 cm dik.
- Meng voor de marinade de sojasaus, rijstwijn, sinaasappelsap, de in ringetjes gesneden rode peper, fijngehakte koriander en de garam masala.
- Spies de paddenstoelen en groenten afgewisseld met de tofu en leg ze in de marinade. Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Keer ze elk half uur. Gooi de marinade niet weg.
- Richt je barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 180°C. Leg de spiesjes op het directe gedeelte en gril ze 15 minuten met gesloten deksel. Smeer ze regelmatig in met de overgebleven marinade.
- Serveer de spiesjes met een beetje tahin.