Aziatische paddenstoelspiesjes

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, bbq spiezen, champignon, garam masala, kastanjechampignon, oesterzwam, tofu
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • houten satéprikkers
  • kwastje

Ingrediënten

  • 250 g gemengde paddenstoelen witte en kastanjechampignons, oesterzwammen
  • 250 g tofu
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • tahin pasta van sesamzaadjes

marinade

  • 4 el sojasaus
  • 1 el rijstwijn
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 rode chilipeper
  • ½ bosje koriander
  • 1 tl garam masala

Instructies

  • Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Verwijder de droge onderkant van de champignon steel. Houd ze heel. Halveer eventueel de oesterzwam.
  • Snijd de tofu in 12 gelijke blokjes. Was de tomaten, paprika’s en courgette en snijd ze in gelijke plakjes van ca. 1 cm dik.
  • Meng voor de marinade de sojasaus, rijstwijn, sinaasappelsap, de in ringetjes gesneden rode peper, fijngehakte koriander en de garam masala.
  • Spies de paddenstoelen en groenten afgewisseld met de tofu en leg ze in de marinade. Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Keer ze elk half uur. Gooi de marinade niet weg.
  • Richt je barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 180°C. Leg de spiesjes op het directe gedeelte en gril ze 15 minuten met gesloten deksel. Smeer ze regelmatig in met de overgebleven marinade.
  • Serveer de spiesjes met een beetje tahin.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...