Aziatische paddenstoelspiesjes

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, bbq spiezen, champignon, garam masala, kastanjechampignon, oesterzwam, tofu
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • houten satéprikkers
  • kwastje

Ingrediënten

  • 250 g gemengde paddenstoelen witte en kastanjechampignons, oesterzwammen
  • 250 g tofu
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • tahin pasta van sesamzaadjes

marinade

  • 4 el sojasaus
  • 1 el rijstwijn
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 rode chilipeper
  • ½ bosje koriander
  • 1 tl garam masala

Instructies

  • Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Verwijder de droge onderkant van de champignon steel. Houd ze heel. Halveer eventueel de oesterzwam.
  • Snijd de tofu in 12 gelijke blokjes. Was de tomaten, paprika’s en courgette en snijd ze in gelijke plakjes van ca. 1 cm dik.
  • Meng voor de marinade de sojasaus, rijstwijn, sinaasappelsap, de in ringetjes gesneden rode peper, fijngehakte koriander en de garam masala.
  • Spies de paddenstoelen en groenten afgewisseld met de tofu en leg ze in de marinade. Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Keer ze elk half uur. Gooi de marinade niet weg.
  • Richt je barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 180°C. Leg de spiesjes op het directe gedeelte en gril ze 15 minuten met gesloten deksel. Smeer ze regelmatig in met de overgebleven marinade.
  • Serveer de spiesjes met een beetje tahin.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...