Aziatische paddenstoelspiesjes

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, bbq spiezen, champignon, garam masala, kastanjechampignon, oesterzwam, tofu
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • houten satéprikkers
  • kwastje

Ingrediënten

  • 250 g gemengde paddenstoelen witte en kastanjechampignons, oesterzwammen
  • 250 g tofu
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • tahin pasta van sesamzaadjes

marinade

  • 4 el sojasaus
  • 1 el rijstwijn
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 rode chilipeper
  • ½ bosje koriander
  • 1 tl garam masala

Instructies

  • Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Verwijder de droge onderkant van de champignon steel. Houd ze heel. Halveer eventueel de oesterzwam.
  • Snijd de tofu in 12 gelijke blokjes. Was de tomaten, paprika’s en courgette en snijd ze in gelijke plakjes van ca. 1 cm dik.
  • Meng voor de marinade de sojasaus, rijstwijn, sinaasappelsap, de in ringetjes gesneden rode peper, fijngehakte koriander en de garam masala.
  • Spies de paddenstoelen en groenten afgewisseld met de tofu en leg ze in de marinade. Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Keer ze elk half uur. Gooi de marinade niet weg.
  • Richt je barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 180°C. Leg de spiesjes op het directe gedeelte en gril ze 15 minuten met gesloten deksel. Smeer ze regelmatig in met de overgebleven marinade.
  • Serveer de spiesjes met een beetje tahin.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...