Aziatische varkenshaas

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, soja, varkenshaas, varkensvlees
Bereidingstijd 40 minuten
Passieve Tijd 6 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes ca. 200 g

marinade

  • 6 el sojasaus
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 50 g bruine suiker
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el sesamolie
  • 3 el koud water
  • 2 teentjes knoflook fijngeraspt
  • 2 tl gember fijngeraspt
  • ½ tl zwarte peper
  • 1/8 tl cayennepeper
  • el sesamzaadjes

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Giet de marinade over de varkenshaasjes in schaal. Zet afgedekt voor 6 uur in de koelkast. Draai af en toe om.
  • Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
  • Haal de varkenshaas uit de marinade. Gooi de marinade weg. Leg de varkenshaasjes op het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel. Gril het vlees tot het een kerntemperatuur van 50°C heeft bereikt.
  • Leg dan het vlees op het directe gedeelte en zet het om en om even kort aan, voor die mooie grillstreep.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat het 5 minuten rusten. Trancheer het vlees en serveer direct.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...