
Aziatische varkenshaas
Equipment
- kernthermometer
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes ca. 200 g
marinade
- 6 el sojasaus
- 1 kleine ui fijngehakt
- 50 g bruine suiker
- 2 el plantaardige olie
- 2 el sesamolie
- 3 el koud water
- 2 teentjes knoflook fijngeraspt
- 2 tl gember fijngeraspt
- ½ tl zwarte peper
- 1/8 tl cayennepeper
- 1½ el sesamzaadjes
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Giet de marinade over de varkenshaasjes in schaal. Zet afgedekt voor 6 uur in de koelkast. Draai af en toe om.
- Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
- Haal de varkenshaas uit de marinade. Gooi de marinade weg. Leg de varkenshaasjes op het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel. Gril het vlees tot het een kerntemperatuur van 50°C heeft bereikt.
- Leg dan het vlees op het directe gedeelte en zet het om en om even kort aan, voor die mooie grillstreep.
- Haal het vlees van de barbecue en laat het 5 minuten rusten. Trancheer het vlees en serveer direct.