Babi-ketjapspareribs

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, barbecue snack, ketjap, spareribs
Bereidingstijd 5 uur
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 strengen spareribs
  • 1 scheutje water

marinade

  • 4 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 3 el verse gember
  • 1 el sambal oelek
  • 2 dl ketjap manis
  • 4 el gembersiroop
  • 2 el citroensap

Instructies

  • Ontvlies de spareribs, dit gaat het handigst met een stukje keukenpapier.
  • Pers de knoflook fijn, snijd de ui in dunne ringen en snijd de gember in dunne plakjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade, schenk die over de spareribs en laat ze minimaal 2 uur marineren, maar een hele nacht is nog beter voor de smaak.
  • Verwarm de barbecue tot ongeveer 150°C. Richt de barbecue in voor indirecte garing.
  • Leg de spareribs aan de kant zonder kolen (het indirecte gedeelte) met de vleeskant naar boven. Smeer de vleeskant steeds in met de overgebleven marinade. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kunnen ze eraf. Mocht je willen kun je tijdens deze eerste garing natuurlijk ook rookhout toevoegen voor een extra rooksmaakje.
  • Haal de ribs van de barbecue, pak ze in aluminiumfolie en doe er een scheutje water bij in. Leg ze vervolgens weer terug op de barbecue. Afhankelijk van de dikte hebben ze nu ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te worden. De spareribs zijn klaar als het vlees bijna loskomt van de botjes. Eet smakelijk.

Video

Notities

Extra nodig
  • keukenpapier
  • marinadekwast
  • 1 handjevol rookhout, naar keuze
  • aluminiumfolie
Dit recept is i.s.m. Beef&Steak.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...