Babi-ketjapspareribs

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, barbecue snack, ketjap, spareribs
Bereidingstijd 5 uur
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 strengen spareribs
  • 1 scheutje water

marinade

  • 4 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 3 el verse gember
  • 1 el sambal oelek
  • 2 dl ketjap manis
  • 4 el gembersiroop
  • 2 el citroensap

Instructies

  • Ontvlies de spareribs, dit gaat het handigst met een stukje keukenpapier.
  • Pers de knoflook fijn, snijd de ui in dunne ringen en snijd de gember in dunne plakjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade, schenk die over de spareribs en laat ze minimaal 2 uur marineren, maar een hele nacht is nog beter voor de smaak.
  • Verwarm de barbecue tot ongeveer 150°C. Richt de barbecue in voor indirecte garing.
  • Leg de spareribs aan de kant zonder kolen (het indirecte gedeelte) met de vleeskant naar boven. Smeer de vleeskant steeds in met de overgebleven marinade. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kunnen ze eraf. Mocht je willen kun je tijdens deze eerste garing natuurlijk ook rookhout toevoegen voor een extra rooksmaakje.
  • Haal de ribs van de barbecue, pak ze in aluminiumfolie en doe er een scheutje water bij in. Leg ze vervolgens weer terug op de barbecue. Afhankelijk van de dikte hebben ze nu ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te worden. De spareribs zijn klaar als het vlees bijna loskomt van de botjes. Eet smakelijk.

Video

Notities

Extra nodig
  • keukenpapier
  • marinadekwast
  • 1 handjevol rookhout, naar keuze
  • aluminiumfolie
Dit recept is i.s.m. Beef&Steak.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...