Bacon BBQ Bomb

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bacon, Bacon BBQ Bomb
Porties 4

Ingrediënten

  • 900 g lange repen ontbijtspek
  • 600 g ½ pond rundergehakt kan ook met gemengd gehakt
  • 150 g geraspte Emmentaler
  • 50 g groene olijven in plakjes gesneden
  • 1 middelgrote rode paprika
  • lente-ui
  • je favoriete BBQ-rub
  • je favoriete Barbecuesaus

voor de broodjes:

  • hamburgerbroodjes
  • veldsla
  • chutney naar keuze wij gebruikten vijgenmosterd

Instructies

  • Weef van het spek een matje. Dit kan je het beste op een stuk bakpapier doen, dan kan je het straks makkelijker oprollen.
  • Smeer het matje in met een beetje bbq-saus.
  • Meng het gehakt in een kom met de barbecuekruiden en gelijkmatig over het spekmatje verdelen. Ook de kaas kan je hierover uitstrooien.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en verdeel deze samen met de schijfjes olijf over de kaas.
  • Was de lente-ui, snijd de boven- en onderkant er af en leg deze in het geheel op het spekmatje.
  • Rol het spekmatje op en leg deze gedurende 2½ uur bij een temperatuur van 130°C op de barbecue of smoker totdat je een kerntemperatuur van 65°C bereikt. Het spek moet dan mooi krokant zijn.
  • Trancheer de ‘Bacon Bom’ in plakken van ca. 2 cm en maak er een super lekkere burgerbroodje van met veldsla, chutney en een nog een beetje barbecuesaus.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...