Bacon wrapped prawns met gegrilde qucamole

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Trefwoord avocado, bacon, barbecue, barbecue snack, BBQ Style, gamba, garnaal
Bereidingstijd 20 min
Passieve Tijd 10 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg easy peal garnalen
  • ca. 14-18 plakjes ontbijtspek

marinade

  • 80 ml barbecuesaus
  • 80 ml sojasaus
  • 2 el honing
  • 3 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl gember
  • 1 tl chiliflakes
  • zout en peper

gegrilde guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • 20 g peterselie
  • 20 g koriander
  • ½ sjalot
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el honing
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de garnalen toe. Laat dit 10 minuten marineren.
  • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  • Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en gril ze kort op de barbecue. Snijd vervolgens in blokjes en doe in een kom.
  • Meng de avocado met de fijngesneden peterselie, koriander, gesnipperd sjalotje, azijn, honing, scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Prak het grof fijn.
  • Snijd de plakjes spek in de lengte doormidden en wikkel om elke garnaal.
  • Gril de garnalen in ca. 8-10 minuten rondom gaar en serveer met de gegrilde gucamole.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m Campingaz.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...