
Barbecue kipkebab
Equipment
- 6 spiesjes
- marinadekwast
Ingrediënten
- 600 g kippendijen
- 1 el olie
- rub
- 2 tl bruine suiker
- 1½ tl paprikapoeder
- 1½ tl zout
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl gedroogde tijm
- ¼ tl peper
Instructies
- Als je houten spiesjes gebruikt, week deze dan 30 minuten in water voordat je er mee aan de slag gaat.
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
- Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom. Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Doe in een kom en besprenkel met 1 eetlepel olie en de rub. Laat dit afgedekt een uur marineren in de koelkast. Rijg de kippendijenblokjes op de spiesjes.
- Gril de kip in 8-10 minuten rondom gaar. Bestrijk de kipspiesjes nu met de barbecuesaus en laat dit per kant 1 minuut warm worden. Serveer de kipspiesjes direct.