
Barbecue kiptaco's
Equipment
- 1 handjevol appelrookhout
- rookbox
- kernthermometer
- gietijzeren pan
Ingrediënten
- 450 g kippendijfilet
- 1 zakje tacokruiden
- 1 paprika
- 2 tomaten
- 1 pak taco’s
- 100 g geraspte kaas
- tacosaus
- koriander
Instructies
- Richt je barbecue in voor directe verhitting en verwarm de barbecue tot een temperatuur van 200°C.
- Meng de kippendijen met een scheut olie en de tacokruiden. Voeg het rookhout toe.
- Wanneer de houtsnippers gaan roken begin met het grillen van de kippendijen en gaar tot een kerntemperatuur van 70°C.
- Snijd ondertussen de paprika en tomaat in kleine blokjes.
- Haal de kip van het rooster en snijd ook in kleine blokjes.
- Meng de kip met de paprika en tomaat.
- Vul de taco schelpen met het kipmengsel en zet ze in de pan. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de pan op de bbq en sluit de deksel van de barbecue.
- Laat de gevulde taco's voor 8 minuten garen totdat de kaas gesmolten is.
- Garneer met vers gesneden koriander en de tacosaus.
Video
Notities
- Outdoorchef Arosa 570 Tex