Barbecuen we beter en vaker?

jun 22, 2023

Er wordt steeds meer en steeds beter gebarbecued. Dat roepen we al tijden, maar is het ook echt zo? Hoogste tijd om het eens aan de barbecuers zelf te vragen. Dit voorjaar hebben we een enquête gehouden en daar hebben bijna 1.500 mensen aan meegedaan. We waren blij verrast door de massale deelname. En de antwoorden? Daar waren we ook enthousiast over.

Een paar opvallende (of juist niet opvallende) uitkomsten:
bijna 80% barbecuet het hele jaar door. Een klein deel houdt de barbecue in de winter (21,2%) en herfst (11,2%) binnen. Barbecuen we vaker? Zeker! 20,9% iets vaker, 45,9% veel vaker. En beter? Absoluut! Maar liefst 87,1% zegt inmiddels een betere barbecuer te zijn geworden. In deze en de volgende Fire&Food gaan we nog wat dieper in op de resultaten van de enquête. Overigens vroegen we ook nog of men artikelen over barbecuen en bbq-recepten las. 23,8% zegt: soms, als ik die tegenkom. En 73,9% zegt: vaak, ik ga actief op zoek naar informatie en inspiratie.

Voor die 97,7% heb ik goed nieuws. Deze Fire&Food staat weer boordevol met nieuws, trends, recepten, informatie en inspiratie. Zo neemt Jord Althuizen ons mee op een hartverwarmende trip naar Zuid-Afrika. Gemma van Aken laat zien dat je op een elektrische grill perfecte steaks kunt bakken en culinaire duizendpoot Susan Aretz vertelt over haar lekker praktische bbq-boek. Verder vergelijken we een aantal traditionele houtskoolbarbecues en legt slager Gertjan Kiers uit wat larderen en barderen is. En er valt nog veel meer te lezen, beleven en genieten in deze Fire&Food.

We zorgen er natuurlijk graag voor dat jij ook steeds vaker en beter gaat barbecuen.

Veel leesplezier!
Bastiaan Schlosser

Winkelwagen

Aanbevolen producten