
BBQ babi pangang
Equipment
- grote pan
- schuimspaan
- gietijzeren pan
- keukenmachine
Ingrediënten
- 2 kg varkensprocureur
- 2 stuks steranijs
- 2 el zout
- 1 el vetsin
- 40 ml rijstwijn
- 80 ml sojasaus
- 110 g suiker
- 1 potje atjar tjampoer ter garnering
- kroepoek ter garnering
- lente-ui ter garnering
saus
- 1 l water
- 2 rode uien
- 60 g verse gember
- 10 teentjes knoflook
- 2 el zout
- 1½ tl vetsin
- 40 ml rijstwijn
- 50 ml sojasaus
- 1 el sambal
- 125 g roomboter
- 420 g tomatenpuree
- 130 g suiker
- 1 el zout
- scheutje sap van de atjar tjampoer
- maïzena optioneel
Instructies
- Sudder het vlees 2 uur in een grote pan met water met het steranijs, zout, suiker, vetsin, sojasaus en suiker.
- Schep tijdens het koken eventueel opkomend schuim af. Het vlees moet mooi zacht zijn.
- Laat het vlees uitlekken en afkoelen. Zet het eventueel in de koelkast en ga er de volgende dag verder mee.
- Snijd voor de saus de ui, gember en knoflookteentjes fijn (of gebruik een keukenmachine). Fruit dit in een scheutje olie aan en voeg de overige ingrediënten toe. Is de saus te dik gebruik dan eventueel een beetje maïzena.
- Snijd het vlees over de korte kant in plakjes van ca. 1½ cm.
- Richt je bbq in voor de directe methoden en verwarm voor op ca. 250°C.
- Gril de plakjes vlees rondom krokant aan.
- Leg op een bord de atjar met daarop de plakjes vlees en verdeel hierover de saus en serveer direct. Garneer met kroepoek en lente-ui