BBQ babi pangang

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Chinese
Trefwoord babi, pangang, procereur, varkensvlees
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 1 uur
Porties 6 personen

Equipment

  • grote pan
  • schuimspaan
  • gietijzeren pan
  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 2 kg varkensprocureur
  • 2 stuks steranijs
  • 2 el zout
  • 1 el vetsin
  • 40 ml rijstwijn
  • 80 ml sojasaus
  • 110 g suiker
  • 1 potje atjar tjampoer ter garnering
  • kroepoek ter garnering
  • lente-ui ter garnering

saus

  • 1 l water
  • 2 rode uien
  • 60 g verse gember
  • 10 teentjes knoflook
  • 2 el zout
  • tl vetsin
  • 40 ml rijstwijn
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el sambal
  • 125 g roomboter
  • 420 g tomatenpuree
  • 130 g suiker
  • 1 el zout
  • scheutje sap van de atjar tjampoer
  • maïzena optioneel

Instructies

  • Sudder het vlees 2 uur in een grote pan met water met het steranijs, zout, suiker, vetsin, sojasaus en suiker.
  • Schep tijdens het koken eventueel opkomend schuim af. Het vlees moet mooi zacht zijn.
  • Laat het vlees uitlekken en afkoelen. Zet het eventueel in de koelkast en ga er de volgende dag verder mee.
  • Snijd voor de saus de ui, gember en knoflookteentjes fijn (of gebruik een keukenmachine). Fruit dit in een scheutje olie aan en voeg de overige ingrediënten toe. Is de saus te dik gebruik dan eventueel een beetje maïzena.
  • Snijd het vlees over de korte kant in plakjes van ca. 1½ cm.
  • Richt je bbq in voor de directe methoden en verwarm voor op ca. 250°C.
  • Gril de plakjes vlees rondom krokant aan.
  • Leg op een bord de atjar met daarop de plakjes vlees en verdeel hierover de saus en serveer direct. Garneer met kroepoek en lente-ui

Notities

De receptvideo is i.s.m. Campingaz gemaakt. Wij gebruiken de 4 Select EXS gasbbq in de video.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...