BBQ & bier spareribs

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecuerub, bier, kamado, spareribs
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 5 uur
Passieve Tijd 12 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • spareribs voor 4 pers.
  • barbecuekruiden
  • bier voor het sprayen van de ribs
  • appelhoutsnippers voor het roken

voor de bierglaze:

  • 250 ml passata
  • 250 ml bokbier
  • 4 el Sweet Baby Ray’s Original barbecuesaus
  • 6 el bruine suiker
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el balsamico-azijn
  • 2 plakjes gember

Instructies

  • Gebruik voor dit recept een barbecue met deksel.
  • Ontvlies de ribs of vraag dit aan je slager.
  • Wrijf de ribs royaal in met barbecuekruiden. Pak het vlees in plastic folie en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
  • Breng de ribs ongeveer 1 uur voor de voorbereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Strooi ca. 20 min. voor de start wat appelhoutsnippers in een vuurvaste schaal en laat ze weken in water.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar in een pan en zet deze op de grill. Laat het een dikke consistentie worden.
  • Leg de ribs op de barbecue gedurende ca. 4 uur bij een temperatuur van 120°C.
  • In het eerste uur zet je schaal met de geweekte appelsnippers erbij.
  • Tijdens de resterende drie uur spray je de ribs regelmatig in met het bier. Zo drogen de ribs niet uit.
  • In het laatste half uur smeer je de ribs in met de marinade.
  • De spareribs zijn klaar wanneer je het vlees mooi mals en sappig is en je het bijna met je vingers van bot kan trekken.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...