BBQ & bier spareribs

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecuerub, bier, kamado, spareribs
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 5 uur
Passieve Tijd 12 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • spareribs voor 4 pers.
  • barbecuekruiden
  • bier voor het sprayen van de ribs
  • appelhoutsnippers voor het roken

voor de bierglaze:

  • 250 ml passata
  • 250 ml bokbier
  • 4 el Sweet Baby Ray’s Original barbecuesaus
  • 6 el bruine suiker
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el balsamico-azijn
  • 2 plakjes gember

Instructies

  • Gebruik voor dit recept een barbecue met deksel.
  • Ontvlies de ribs of vraag dit aan je slager.
  • Wrijf de ribs royaal in met barbecuekruiden. Pak het vlees in plastic folie en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
  • Breng de ribs ongeveer 1 uur voor de voorbereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Strooi ca. 20 min. voor de start wat appelhoutsnippers in een vuurvaste schaal en laat ze weken in water.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar in een pan en zet deze op de grill. Laat het een dikke consistentie worden.
  • Leg de ribs op de barbecue gedurende ca. 4 uur bij een temperatuur van 120°C.
  • In het eerste uur zet je schaal met de geweekte appelsnippers erbij.
  • Tijdens de resterende drie uur spray je de ribs regelmatig in met het bier. Zo drogen de ribs niet uit.
  • In het laatste half uur smeer je de ribs in met de marinade.
  • De spareribs zijn klaar wanneer je het vlees mooi mals en sappig is en je het bijna met je vingers van bot kan trekken.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...