
BBQ & bier spareribs
Ingrediënten
- spareribs voor 4 pers.
- barbecuekruiden
- bier voor het sprayen van de ribs
- appelhoutsnippers voor het roken
voor de bierglaze:
- 250 ml passata
- 250 ml bokbier
- 4 el Sweet Baby Ray’s Original barbecuesaus
- 6 el bruine suiker
- 4 el sojasaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 el balsamico-azijn
- 2 plakjes gember
Instructies
- Gebruik voor dit recept een barbecue met deksel.
- Ontvlies de ribs of vraag dit aan je slager.
- Wrijf de ribs royaal in met barbecuekruiden. Pak het vlees in plastic folie en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
- Breng de ribs ongeveer 1 uur voor de voorbereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Strooi ca. 20 min. voor de start wat appelhoutsnippers in een vuurvaste schaal en laat ze weken in water.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar in een pan en zet deze op de grill. Laat het een dikke consistentie worden.
- Leg de ribs op de barbecue gedurende ca. 4 uur bij een temperatuur van 120°C.
- In het eerste uur zet je schaal met de geweekte appelsnippers erbij.
- Tijdens de resterende drie uur spray je de ribs regelmatig in met het bier. Zo drogen de ribs niet uit.
- In het laatste half uur smeer je de ribs in met de marinade.
- De spareribs zijn klaar wanneer je het vlees mooi mals en sappig is en je het bijna met je vingers van bot kan trekken.