BBQ breakfast bread

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord ontbijt
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 heel oerbrood
  • 6 eieren
  • 1 chorizoworst
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • ½ peterselie
  • 1 zakje geraspte kaas
  • ½ el barbecuerub naar keuze
  • barbecuesaus naar keuze

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
  • Gril het ontbijtspek op het directe gedeelte knapperig en leg apart.
  • Snijd de chorizo in stukjes en hak de peterselie fijn.
  • Hol het brood vanaf de bovenkant uit.
  • Breek de eieren in het brood en strooi er de barbecuerub over.
  • Leg hierop het spek, chorizoworst, peterselie en ten slotte de fijngehakte peterselie.
  • Leg het brood ca. 50-60 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue tot de kaas mooi gesmolten. Garneer met een beetje barbecuesaus en serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • ovenbestendige schaal

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...