BBQ carbonara

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord hoofdgerecht, pasta
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • gietijzeren koekenpan

Ingrediënten

  • Brassica koolzaadolie
  • 2 uien
  • 250 g spekblokjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tl oregano
  • 2 tl basilicum
  • 500 ml room
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handjevol basilicumblaadjes
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Kook de spaghetti in lichtgezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar in de pan. Laat de pasta uitlekken.
  • Snijd de knoflook in plakjes en de ui in ringen. Verwarm de koekenpan met een scheutje olie. Fruit hier in de knoflook en de ui, totdat de ui mooi glazig is. Snijd de champignons in kwarten en voeg toe. Voeg de spekjes toe. Bak ze niet te krokant.
  • Breng het geheel op smaak met oregano, basilicum en peper. Schenk de room en de Parmezaanse kaas erbij en laat een beetje inkoken. Roer de spaghetti erdoor.
  • Verdeel de pasta carbonara over de borden en garneer met de basilicum.

Video

Notities

Wij gebruiken
Wijntip Wijnhuis Robbers & van den Hoogen

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...