
BBQ char siu hamburger
Equipment
- kernthermometer
Ingrediënten
- 600 gemengd gehakt
- 4 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 pot kimchi
char siu-saus
- 2 el sojasaus
- ½ tl five spice powder
- 1 el rijstwijn
- 1 el oestersaus
- een paar druppels rode kleurstof verkrijgbaar bij toko
- 1 el honing
- glaze
- 1 el honing
- ½ el warm water
- ½ el char siu saus
- 1 tl sesamolie
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de char siu-saus.
- Doe het gehakt met de in plakjes gesneden knoflook en gember en de char siu-saus in een schaal. Even goed mengen en laat dit 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. Vorm er 4 hamburgers van 150-170 gram van.
- Maak de glaze door de ingrediënten met elkaar
- Richt de barbecue in voor de indirecte en directe methode en verwarm voor op 200°C.
- Gril de burgers op het directe gedeelte 3 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren naar een temperatuur van 54°C.
- Smeer de burgers halverwege het grillproces in de glaze.
- Snijd de broodjes doormidden en zet ze ook even kort aan op het rooster. Beleg de hamburgerbroodjes met de hamburger en top af met een beetje kimchi.