BBQ char siu hamburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Aziatisch, Chinese
Trefwoord broodje hamburger, char siu, hamburger
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 600 gemengd gehakt
  • 4 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 pot kimchi

char siu-saus

  • 2 el sojasaus
  • ½ tl five spice powder
  • 1 el rijstwijn
  • 1 el oestersaus
  • een paar druppels rode kleurstof verkrijgbaar bij toko
  • 1 el honing
  • glaze
  • 1 el honing
  • ½ el warm water
  • ½ el char siu saus
  • 1 tl sesamolie

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de char siu-saus.
  • Doe het gehakt met de in plakjes gesneden knoflook en gember en de char siu-saus in een schaal. Even goed mengen en laat dit 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. Vorm er 4 hamburgers van 150-170 gram van.
  • Maak de glaze door de ingrediënten met elkaar
  • Richt de barbecue in voor de indirecte en directe methode en verwarm voor op 200°C.
  • Gril de burgers op het directe gedeelte 3 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren naar een temperatuur van 54°C.
  • Smeer de burgers halverwege het grillproces in de glaze.
  • Snijd de broodjes doormidden en zet ze ook even kort aan op het rooster. Beleg de hamburgerbroodjes met de hamburger en top af met een beetje kimchi.

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...