BBQ char siu hamburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Aziatisch, Chinese
Trefwoord broodje hamburger, char siu, hamburger
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 600 gemengd gehakt
  • 4 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 pot kimchi

char siu-saus

  • 2 el sojasaus
  • ½ tl five spice powder
  • 1 el rijstwijn
  • 1 el oestersaus
  • een paar druppels rode kleurstof verkrijgbaar bij toko
  • 1 el honing
  • glaze
  • 1 el honing
  • ½ el warm water
  • ½ el char siu saus
  • 1 tl sesamolie

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de char siu-saus.
  • Doe het gehakt met de in plakjes gesneden knoflook en gember en de char siu-saus in een schaal. Even goed mengen en laat dit 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. Vorm er 4 hamburgers van 150-170 gram van.
  • Maak de glaze door de ingrediënten met elkaar
  • Richt de barbecue in voor de indirecte en directe methode en verwarm voor op 200°C.
  • Gril de burgers op het directe gedeelte 3 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren naar een temperatuur van 54°C.
  • Smeer de burgers halverwege het grillproces in de glaze.
  • Snijd de broodjes doormidden en zet ze ook even kort aan op het rooster. Beleg de hamburgerbroodjes met de hamburger en top af met een beetje kimchi.

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...