BBQ Char Siu

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
24 uur marineren 1 d
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo procereur
  • 1 stukje gember ca. 4 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl five spice powder
  • 1 el rijstwijn
  • 1 el oestersaus
  • een paar druppels rode kleurstof verkrijgbaar bij toko
  • 1 el honing

voor de glaze:

  • 1 el honing
  • ½ el water
  • ½ el char siu saus
  • sesamolie

Instructies

  • Prik met een vork gaatjes in het vlees om zo de smaak extra in het vlees te krijgen. Snijd het nu in lange repen.
  • Maak nu de char siu saus. Meng de rode kleurstof met honing, rijstwijn, sojasaus, oestersaus, en de five spice powder met elkaar.
  • Doe het vlees in een schaal met de plakjes gember, knoflook en de char siu saus. Masseer even goed door en laat dit 24 tot 48 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  • Breng je barbecue op temperatuur.
  • Voeg voor de glaze een ½ eetl. warm water bij de honing, doorroeren en doe er ½ eetl. van de char siu saus erbij. Goed mengen met elkaar.
  • Smeer het vlees in met het honingmengsel en leg het vlees, indirect, op de barbecue. De temperatuur van de barbecue is ca. 180°C.
  • Gril dit ca. 10 minuten en smeer vervolgens in met het honingmengsel en doe dit weer na 10 minuten.
  • Gril het nu 2 minuten en smeer het vlees dan in met de sesamolie.
  • Laat het vlees ca. 3-4 minuten rusten en trancheer het dan in dunne plakjes

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...