BBQ Char Siu

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
24 uur marineren 1 dag
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo procereur
  • 1 stukje gember ca. 4 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl five spice powder
  • 1 el rijstwijn
  • 1 el oestersaus
  • een paar druppels rode kleurstof verkrijgbaar bij toko
  • 1 el honing

voor de glaze:

  • 1 el honing
  • ½ el water
  • ½ el char siu saus
  • sesamolie

Instructies

  • Prik met een vork gaatjes in het vlees om zo de smaak extra in het vlees te krijgen. Snijd het nu in lange repen.
  • Maak nu de char siu saus. Meng de rode kleurstof met honing, rijstwijn, sojasaus, oestersaus, en de five spice powder met elkaar.
  • Doe het vlees in een schaal met de plakjes gember, knoflook en de char siu saus. Masseer even goed door en laat dit 24 tot 48 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  • Breng je barbecue op temperatuur.
  • Voeg voor de glaze een ½ eetl. warm water bij de honing, doorroeren en doe er ½ eetl. van de char siu saus erbij. Goed mengen met elkaar.
  • Smeer het vlees in met het honingmengsel en leg het vlees, indirect, op de barbecue. De temperatuur van de barbecue is ca. 180°C.
  • Gril dit ca. 10 minuten en smeer vervolgens in met het honingmengsel en doe dit weer na 10 minuten.
  • Gril het nu 2 minuten en smeer het vlees dan in met de sesamolie.
  • Laat het vlees ca. 3-4 minuten rusten en trancheer het dan in dunne plakjes

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...