BBQ Char Siu

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
24 uur marineren 1 dag
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo procereur
  • 1 stukje gember ca. 4 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl five spice powder
  • 1 el rijstwijn
  • 1 el oestersaus
  • een paar druppels rode kleurstof verkrijgbaar bij toko
  • 1 el honing

voor de glaze:

  • 1 el honing
  • ½ el water
  • ½ el char siu saus
  • sesamolie

Instructies

  • Prik met een vork gaatjes in het vlees om zo de smaak extra in het vlees te krijgen. Snijd het nu in lange repen.
  • Maak nu de char siu saus. Meng de rode kleurstof met honing, rijstwijn, sojasaus, oestersaus, en de five spice powder met elkaar.
  • Doe het vlees in een schaal met de plakjes gember, knoflook en de char siu saus. Masseer even goed door en laat dit 24 tot 48 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  • Breng je barbecue op temperatuur.
  • Voeg voor de glaze een ½ eetl. warm water bij de honing, doorroeren en doe er ½ eetl. van de char siu saus erbij. Goed mengen met elkaar.
  • Smeer het vlees in met het honingmengsel en leg het vlees, indirect, op de barbecue. De temperatuur van de barbecue is ca. 180°C.
  • Gril dit ca. 10 minuten en smeer vervolgens in met het honingmengsel en doe dit weer na 10 minuten.
  • Gril het nu 2 minuten en smeer het vlees dan in met de sesamolie.
  • Laat het vlees ca. 3-4 minuten rusten en trancheer het dan in dunne plakjes

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...