Prik met een vork gaatjes in het vlees om zo de smaak extra in het vlees te krijgen. Snijd het nu in lange repen.
Maak nu de char siu saus. Meng de rode kleurstof met honing, rijstwijn, sojasaus, oestersaus, en de five spice powder met elkaar.
Doe het vlees in een schaal met de plakjes gember, knoflook en de char siu saus. Masseer even goed door en laat dit 24 tot 48 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Breng je barbecue op temperatuur.
Voeg voor de glaze een ½ eetl. warm water bij de honing, doorroeren en doe er ½ eetl. van de char siu saus erbij. Goed mengen met elkaar.
Smeer het vlees in met het honingmengsel en leg het vlees, indirect, op de barbecue. De temperatuur van de barbecue is ca. 180°C.
Gril dit ca. 10 minuten en smeer vervolgens in met het honingmengsel en doe dit weer na 10 minuten.
Gril het nu 2 minuten en smeer het vlees dan in met de sesamolie.
Laat het vlees ca. 3-4 minuten rusten en trancheer het dan in dunne plakjes