BBQ croque monsieur

Recept afdrukken
Gang Lunch
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 potje kant-en-klare bechamelsaus
  • 1 grote focacia
  • Sweet Baby Ray’s barbecuesaus of een barbecuesaus naar keuze
  • 10 plakjes kaas
  • 10 plakjes achterham
  • 1 zakje geraspte cheddar

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
  • Snijd de focaccia horizontaal doormidden. Besprenkel met koolzaadolie en gril heel kort aan beide kanten op de barbecue.
  • Haal het brood van de barbecue. Bestrijk de onderkant met de bechamelsaus en doe er een beetje barbecuesaus overheen.
  • Verdeel er 5 plakjes kaas overheen, dan de plakjes schouderham en daarna weer 5 plakjes kaas.
  • Doe de bovenkant van het brood erop en verdeel hier overheen de geraspte cheddar.
  • Leg het brood in het indirecte gedeelte van de barbecue en verwarm 15 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is. Snijd in punten en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...