BBQ croque monsieur

Recept afdrukken
Gang Lunch
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 potje kant-en-klare bechamelsaus
  • 1 grote focacia
  • Sweet Baby Ray’s barbecuesaus of een barbecuesaus naar keuze
  • 10 plakjes kaas
  • 10 plakjes achterham
  • 1 zakje geraspte cheddar

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
  • Snijd de focaccia horizontaal doormidden. Besprenkel met koolzaadolie en gril heel kort aan beide kanten op de barbecue.
  • Haal het brood van de barbecue. Bestrijk de onderkant met de bechamelsaus en doe er een beetje barbecuesaus overheen.
  • Verdeel er 5 plakjes kaas overheen, dan de plakjes schouderham en daarna weer 5 plakjes kaas.
  • Doe de bovenkant van het brood erop en verdeel hier overheen de geraspte cheddar.
  • Leg het brood in het indirecte gedeelte van de barbecue en verwarm 15 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is. Snijd in punten en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...