
BBQ-ham
Ingrediënten
- 1 speenvarkenham
- barbecuesaus Sweet Baby Ray’s Honey
- olijfolie
pekelbad
- 5 dl warm water
- 1 l koud water
- 5 dl appelsap
- 8 el zout
- 1 el zwarte peperkorrels
- 1 el kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 el kruidnagels
Instructies
- Pekel eerst de ham. Verwarm hiervoor 5 dl water en los hierin het zout op. Voeg dan de peperkorrels, kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat dit afkoelen. Daarna mag de appelsap en de andere liter water erbij. Leg nu de ham erin en laat deze 24 uur pekelen. Zorg ervoor dat de ham helemaal onder water staat.
- Haal de ham uit het pekelbad en dep deze droog. Snijd met een mes een ruitjespatroon in de vetrand. Smeer daarna de ham royaal in met olijfolie, honing en Sweet Baby Ray’s Honey.
- Leg de ham op een voorverwarmde barbecue van ca 160 – 180°C, op het indirecte gedeelte.
- Gril tot een kerntemperatuur van ca. 70°C. Smeer eventueel tussentijds nog een beetje in met de barbecuesaus en voeg wat rookhout toe. Laat hem daarna even rusten en serveer direct.