BBQ meatloaf

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 1 uur 20 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren bakplaat
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 800 g gemengd gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 el barbecuekruiden wij gebruiken de SuckleBusters Hog Waller Pork & rib rub
  • 2 tl Worcestershiresaus
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 150 g geraspte kaas
  • zout en peper

Saus

  • 100 ml Blues Hog Raspberry chipotle of een barbecuesaus naar keuze
  • 50 ml tomatenketchup
  • een beetje Tabascosaus

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 160°C en richt in op indirecte methode.
  • Maak eerst de saus. Meng de barbecuesaus met de ketchup en een paar druppels Tabasco. Zet apart.
  • Snijd de knoflook ui, paprika en wortel fijn. Meng met het gehakt, Worcestershiresaus, paneermeel, zout en peper. Klop de eieren en voeg toe aan het mengsel. Doormengen en de helft van de geraspte kaas toevoegen.
  • Smeer de bakplaat in met de koolzaadolie en leg het gehaktbrood erop en smeer in met de helft van de saus. Laat het een uur opstijven.
  • Zet de bakplaat in de barbecue en gaar gedurende 1 uur (kerntemperatuur ca. 60°C). Verdeel dan de overgebleven kaas erover en zet terug totdat de kaas gesmolten is. Haal uit de barbecue en laat 10 minuten rusten. Snijd er plakken van en serveer met de overgebleven saus.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...