BBQ meatloaf

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren bakplaat
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 800 g gemengd gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 el barbecuekruiden wij gebruiken de SuckleBusters Hog Waller Pork & rib rub
  • 2 tl Worcestershiresaus
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 150 g geraspte kaas
  • zout en peper

Saus

  • 100 ml Blues Hog Raspberry chipotle of een barbecuesaus naar keuze
  • 50 ml tomatenketchup
  • een beetje Tabascosaus

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 160°C en richt in op indirecte methode.
  • Maak eerst de saus. Meng de barbecuesaus met de ketchup en een paar druppels Tabasco. Zet apart.
  • Snijd de knoflook ui, paprika en wortel fijn. Meng met het gehakt, Worcestershiresaus, paneermeel, zout en peper. Klop de eieren en voeg toe aan het mengsel. Doormengen en de helft van de geraspte kaas toevoegen.
  • Smeer de bakplaat in met de koolzaadolie en leg het gehaktbrood erop en smeer in met de helft van de saus. Laat het een uur opstijven.
  • Zet de bakplaat in de barbecue en gaar gedurende 1 uur (kerntemperatuur ca. 60°C). Verdeel dan de overgebleven kaas erover en zet terug totdat de kaas gesmolten is. Haal uit de barbecue en laat 10 minuten rusten. Snijd er plakken van en serveer met de overgebleven saus.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...