BBQ tunamelt

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord BBQ Tunamelt, sandwich, tonijn, vis, Weber, weber kettle
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 tonijnfilets
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 4 el mayonaise
  • 4 tl Mosterd
  • 2 el Sweet Baby Ray’s barbecuesaus
  • 1 tomaat
  • 1 zakje geraspte cheddarkaas
  • 1 oerbrood
  • zout en peper

Instructies

  • Smeer de tonijnfilets in met olijfolie en gril ze op het directe gedeelte van de barbecue. Pluk vervolgens de filets en doe ze in een kom.
  • Vervolgens doe je er de mayonaise, gesnipperde ui, mosterd, barbecuesaus bij en meng je alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de tomaat in plakjes en snijd het brood. Beleg het brood met de tonijnsalade en leg er de plakjes tomaat op. Bestrooi royaal met kaas.
  • Leg de sneetjes brood op het indirecte gedeelte van de barbecue en doe de klep dicht. Laat de kaas nu lekker smelten en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...