Beer Can kool

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord beer can, bier, kool
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • pan
  • kippenhouder

Ingrediënten

  • 1 witte kool ca. 1 kg
  • 200 ml bier
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 el barbecuesaus

Instructies

  • Verhit de smoker tot 110°C.
  • Snijd de stronk uit de kool, maar laat de kool verder heel. Blancheer hem 30 minuten in kokend water.
  • Vul de kiphouder met het bier en de kruiden. Zet de kool erop en laat hem in 60 minuten in de smoker gaar worden.
  • Bestrijk de kool na 45 minuten met de bbq-saus en halverwege de laatste 15 minuten nog eens. Neem de kool van de houder en laat hem 10 minuten afkoelen. Snijd hem dan in dunne plakken.

Notities

Dit recept komt uit het boek Ja, ik gril! BBQ-Smoker.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...