Beer Can kool

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord beer can, bier, kool
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • pan
  • kippenhouder

Ingrediënten

  • 1 witte kool ca. 1 kg
  • 200 ml bier
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 el barbecuesaus

Instructies

  • Verhit de smoker tot 110°C.
  • Snijd de stronk uit de kool, maar laat de kool verder heel. Blancheer hem 30 minuten in kokend water.
  • Vul de kiphouder met het bier en de kruiden. Zet de kool erop en laat hem in 60 minuten in de smoker gaar worden.
  • Bestrijk de kool na 45 minuten met de bbq-saus en halverwege de laatste 15 minuten nog eens. Neem de kool van de houder en laat hem 10 minuten afkoelen. Snijd hem dan in dunne plakken.

Notities

Dit recept komt uit het boek Ja, ik gril! BBQ-Smoker.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...