
Beercan Bacon Burger
Ingrediënten
- 1 kilo gemengd gehakt
- 4 el barbecuekruiden
- champignons in plakjes
- paprika in reepjes
- mozzarella in plakjes
- cheddar
- ca. 20 plakjes ontbijtspek
- een blikje bier
Instructies
- Kruid het gehakt voor de beercan bacon burger met een barbecuerub.
- Maak er een compact mengsel van.
- Vorm er grote ballen van en druk er het koude blikje bier in.
- Wikkel om het gehakt het spek en druk dit stevig aan. Haal nu het flesje/blikje uit het gehakt. Je beercan bacon burger is nu klaar om te vullen
- Nu ga je het bakje vullen met de paprikareepjes, champignon, mozzarella en cheddar. Ook hier kan je helemaal los gaan en andere ingrediënten toevoegen. Eindig wel altijd met de kaas en een toefje barbecuesaus. Wij hebben de ingrediënten even kort aangezet op de barbecue.
- Zet het gehakt op de barbecue, indirect, voor ca. 45-60 min. Als het spek mooi krokant is en het gehakt gaar is deze beer can bacon burger klaar!
- Voor nog meer smaakbeleving kan je ook wat rookhout toevoegen bijvoorbeeld appel.
Video
Notities
- de Barilo van Boretti