Beercan Bacon Burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord beercan burger, boretti, buiten koken, burger, cheddar, gehakt, ontbijtspek
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo gemengd gehakt
  • 4 el barbecuekruiden
  • champignons in plakjes
  • paprika in reepjes
  • mozzarella in plakjes
  • cheddar
  • ca. 20 plakjes ontbijtspek
  • een blikje bier

Instructies

  • Kruid het gehakt voor de beercan bacon burger met een barbecuerub.
  • Maak er een compact mengsel van.
  • Vorm er grote ballen van en druk er het koude blikje bier in.
  • Wikkel om het gehakt het spek en druk dit stevig aan. Haal nu het flesje/blikje uit het gehakt. Je beercan bacon burger is nu klaar om te vullen
  • Nu ga je het bakje vullen met de paprikareepjes, champignon, mozzarella en cheddar. Ook hier kan je helemaal los gaan en andere ingrediënten toevoegen. Eindig wel altijd met de kaas en een toefje barbecuesaus. Wij hebben de ingrediënten even kort aangezet op de barbecue.
  • Zet het gehakt op de barbecue, indirect, voor ca. 45-60 min. Als het spek mooi krokant is en het gehakt gaar is deze beer can bacon burger klaar!
  • Voor nog meer smaakbeleving kan je ook wat rookhout toevoegen bijvoorbeeld appel.

Video

Notities

Wij hebben gebruikt
de Barilo van Boretti

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...