Beercan Bacon Burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord beercan burger, boretti, buiten koken, burger, cheddar, gehakt, ontbijtspek
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo gemengd gehakt
  • 4 el barbecuekruiden
  • champignons in plakjes
  • paprika in reepjes
  • mozzarella in plakjes
  • cheddar
  • ca. 20 plakjes ontbijtspek
  • een blikje bier

Instructies

  • Kruid het gehakt voor de beercan bacon burger met een barbecuerub.
  • Maak er een compact mengsel van.
  • Vorm er grote ballen van en druk er het koude blikje bier in.
  • Wikkel om het gehakt het spek en druk dit stevig aan. Haal nu het flesje/blikje uit het gehakt. Je beercan bacon burger is nu klaar om te vullen
  • Nu ga je het bakje vullen met de paprikareepjes, champignon, mozzarella en cheddar. Ook hier kan je helemaal los gaan en andere ingrediënten toevoegen. Eindig wel altijd met de kaas en een toefje barbecuesaus. Wij hebben de ingrediënten even kort aangezet op de barbecue.
  • Zet het gehakt op de barbecue, indirect, voor ca. 45-60 min. Als het spek mooi krokant is en het gehakt gaar is deze beer can bacon burger klaar!
  • Voor nog meer smaakbeleving kan je ook wat rookhout toevoegen bijvoorbeeld appel.

Video

Notities

Wij hebben gebruikt
de Barilo van Boretti

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...