Beercan Bacon Burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord beercan burger, boretti, buiten koken, burger, cheddar, gehakt, ontbijtspek
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo gemengd gehakt
  • 4 el barbecuekruiden
  • champignons in plakjes
  • paprika in reepjes
  • mozzarella in plakjes
  • cheddar
  • ca. 20 plakjes ontbijtspek
  • een blikje bier

Instructies

  • Kruid het gehakt voor de beercan bacon burger met een barbecuerub.
  • Maak er een compact mengsel van.
  • Vorm er grote ballen van en druk er het koude blikje bier in.
  • Wikkel om het gehakt het spek en druk dit stevig aan. Haal nu het flesje/blikje uit het gehakt. Je beercan bacon burger is nu klaar om te vullen
  • Nu ga je het bakje vullen met de paprikareepjes, champignon, mozzarella en cheddar. Ook hier kan je helemaal los gaan en andere ingrediënten toevoegen. Eindig wel altijd met de kaas en een toefje barbecuesaus. Wij hebben de ingrediënten even kort aangezet op de barbecue.
  • Zet het gehakt op de barbecue, indirect, voor ca. 45-60 min. Als het spek mooi krokant is en het gehakt gaar is deze beer can bacon burger klaar!
  • Voor nog meer smaakbeleving kan je ook wat rookhout toevoegen bijvoorbeeld appel.

Video

Notities

Wij hebben gebruikt
de Barilo van Boretti

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...