Bieslook-knoflook kruidenboter

Bieslook-knoflook boter

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord bieslook, boter, kalkoen, kerst, kruidenboter
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten

Equipment

  • huishoudfolie

Ingrediënten

  • 400 g roomboter ongezouten
  • olijfolie
  • 2 bollen knoflook
  • 200 g barbecurub naar keuze
  • 3 el bieslook fijngesneden

Instructies

  • Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.
  • Leg deze bol een uur op een barbecue van 150°C.
  • Wanneer de knoflook zacht is, dan is het klaar.
  • Laat de boter op kamertemperatuur komen, zodat het zacht genoeg is om de ingrediënten te mengen. Mix alle ingrediënten door elkaar.
  • Maak er een boterstaaf van en wikkel het in huishoudfolie.
  • Laat de boter in de koelkast weer opstijven. Klaar voor verder gebruik.

Notities

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...