Tips & tricks

10 tips voor de perfecte hamburger
Over de ontstaansgeschiedenis van de hamburger kunnen we kort zijn. Gemalen vlees, afgeplat tot een schijf en vervolgens licht gebakken; dat werd in de Duitse stad Hamburg uitgevonden. Case closed dus? Niet helemaal. Voor de prehistorie van de hamburger wordt vaak...

Slagerstouw ontrafeld
Wat ducttape is voor de klusser, is slagerstouw voor de barbecuer. Met slagerstouw kun je allerlei klusjes fiksen. Je kunt je vlees opbinden, zodat het een mooie en gelijkmatige vorm krijgt en dus mooi gelijkmatig gaart. Wil je vlees of vis vullen, dan is het handig...

Hoe zout wil je het hebben?
Je stukje vlees op de barbecue wordt heel wat makkelijker mals als je het eerst in een pekelbadje legt. Ook als je vlees of vis wilt roken, kan het slim zijn om het eerst te pekelen. Maar hoe doe je dat, hoe werkt het en wat is pekelen eigenlijk? Er zijn twee manieren...

Hoe gebruik je barbecuesaus?
Zet je de barbecuesaus op tafel of gebruik je hem tijdens het grillen? Het kan allebei! Als je de saus gebruikt om het vlees mee in te smeren tijdens het grillen, zijn er wel wat aandachtspunten. Verdun bijvoorbeeld de saus met een beetje water, zodat je hem mooi...

Lekker onderwatergaren
Soms is het leven best simpel. Heb je moeite om je vlees op de barbecue precies goed gegaard en lekker mals te krijgen? Of lukt het je wel, maar kost het je vaak nogal wat stress? Dan ga je toch gewoon sous-vide. Ideaal voor de perfecte garing, zonder tijdsdruk of...