
Bourbon Pork Belly chunks
Equipment
- 1 handjevol rookhout
- gietijzeren schaal
- gietijzeren steelpan
- cocktailprikkers
Ingrediënten
- 200-300 ml bourbon whisky
- 800 g buikspek
- 1-2 el barbecuerub
- 4 el tomatenketchup
- 4- 6 el barbecuesaus
- 2 el sojasaus
- 2 el honing
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 160°C. Voeg het rookhout toe.
- Giet ca. 250 ml bourbon in de schaal.
- Wrijf het buikspek rondom in met de barbecuerub en leg het vlees in de schaal.
- Zet de schaal op de barbecue, sluit de deksel en laat ca. 3 uur op de bbq staan.
- Verhoog de temperatuur van de barbecue naar 200°C.
- Snijd blokjes van 2 bij 2 cm van het vlees en leg ze terug in de schaal. Zet 20 minuten op de barbecue tot het knapperig is. Draai regelmatig om.
- Maak een saus van de barbecuesaus, ketchup, sojasaus, honing en de resterende bourbon in een kleine pan. Zet op een hoog vuur en laat 5 minuten borrelen tot het dik en stroperig is. Giet het over de stukken varkensvlees en schud ze om. Rooster nog 10 minuten tot ze mooi kleverig zijn. Dan zijn ze klaar om te serveren, handig met cocktailprikkers.