Bourbon Pork Belly chunks

Recept afdrukken
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord borrelhap, low&slow, pork belly, varkensvlees, whisky
Bereidingstijd 4 uur 40 min
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 handjevol rookhout
  • gietijzeren schaal
  • gietijzeren steelpan
  • cocktailprikkers

Ingrediënten

  • 200-300 ml bourbon whisky
  • 800 g buikspek
  • 1-2 el barbecuerub
  • 4 el tomatenketchup
  • 4- 6 el barbecuesaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 160°C. Voeg het rookhout toe.
  • Giet ca. 250 ml bourbon in de schaal.
  • Wrijf het buikspek rondom in met de barbecuerub en leg het vlees in de schaal.
  • Zet de schaal op de barbecue, sluit de deksel en laat ca. 3 uur op de bbq staan.
  • Verhoog de temperatuur van de barbecue naar 200°C.
  • Snijd blokjes van 2 bij 2 cm van het vlees en leg ze terug in de schaal. Zet 20 minuten op de barbecue tot het knapperig is. Draai regelmatig om.
  • Maak een saus van de barbecuesaus, ketchup, sojasaus, honing en de resterende bourbon in een kleine pan. Zet op een hoog vuur en laat 5 minuten borrelen tot het dik en stroperig is. Giet het over de stukken varkensvlees en schud ze om. Rooster nog 10 minuten tot ze mooi kleverig zijn. Dan zijn ze klaar om te serveren, handig met cocktailprikkers.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bavette-saté met pittige pindasaus
Bavette-saté met pittige pindasaus

  Bavette-saté met pittige pindasaus houten satéprikkersgietijzeren pan 500 g bavette1 citroengrasstengel3 cm stuk gember1 teentje knoflook2 sjalotjes1 tl gemalen kurkuma1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 el palmsuiker1/4 tl zoutpittige pindasaus80 ml...

Abrikoos-worstspiesjes met salie
Abrikoos-worstspiesjes met salie

  Abrikoos-worstspiesjes met salie kerntemperatuurmeterhandjevol rookchips 8 plakjes ontbijtspek2 el mosterd16 kleine worstjes (of 6 grote worstjes)16 gedroogde abrikozen16 verse salieblaadjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op...

Koudgerookte BBQ-potsticker
Koudgerookte BBQ-potsticker

  Koudgerookte BBQ-potsticker koudrookgeneratorrookmotdumpling makerskilletaluminiumfolie 400 g chipolataworstjes1 pak dumplings (diepvries bij toko of groothandel)3 cm gemberwortel2 tl sesamoliezonnebloemolie150 ml water per baksessiekiemgroente (sesamzaadjes...

Whisky diamanthaas
Whisky diamanthaas

  Whisky diamanthaas gietijzeren koekenpankerntemperatuurmeter 3-4 diamanthaasjes (afhankelijk van het gewicht)1 bosje lente-ui (in ringen gesneden)2-4 el bourbon whisky4-5 el honing4-5 el sojasaus1 el neutrale oliezout en peper De diamanthaas is een zeer...

Koudgerookte zalm
Koudgerookte zalm

  Koudgerookte zalm barbecue met dekselcold smoke generatorhoutmot (beuken)plastic ziplockzak of vacuumzakbak of schaal (waar de zalm precies in past)houten plankkeukenpapier 500-750 g zalmfilet met huid150 g grof zeezout75 g licht bruine basterdsuiker1 el...