Braadworstsandwich op Amerikaanse wijze

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecueworst, brood, cheddar, Weber
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren braadpan (of groenterooster)

Ingrediënten

  • 4 chorizo-worsten
  • 4 hotdog broodjes horizontaal opengesneden
  • 180 g geraspte cheddarkaas
  • 3 lente-uitjes in ringen gesneden
  • 5 el korianderblaadjes grof gehakt
  • 2 chilipepers zonder zaadjes, in reepjes gesneden
  • 1 ui in reepjes gesneden
  • olijfolie
  • ¼ tl gemalen komijnzaad
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de barbecue klaar voor directe en indirecte hitte (180-230°C). Verwarm de pan 10 minuten voor boven de directe hitte van de barbecue (deksel gesloten).
  • Meng de olie met het zout, komijnzaad en peper. Voeg de reepjes ui en peper toe en meng alles, tot alle stukken er gelijkmatig mee zijn bedekt.
  • Verdeel de stukken in de pan en gril ze met gesloten deksel 6-8 minuten boven directe matige hitte, tot ze zacht en lichtbruin zijn; draai ze tussendoor af en toe om. Schuif de pan naar een minder hete grillzone en houd de groenten warm, tot de worsten en broodjes gegrild zijn.
  • Gril de worsten met gesloten deksel 8-10 minuten boven directe matige hitte, tot ze gaar en bruin zijn; draai ze tussendoor af en toe om.
  • Leg de opengesneden broodjes met de snijvlakken naar onderen 4 minuten voor het einde van de grilltijd boven de directe matige hitte en rooster ze 1-2 minuten goudbruin. Neem de worsten van de barbecue en zet ze warm weg.
  • Draai de broodjes om en leg ze boven indirecte hitte. Bestrooi de snijvlakken met de kaas en vervolgens met de gesneden lente-ui. Rooster de broodjes met gesloten deksel ca. 2 minuten boven indirecte matige hitte, tot de kaas gesmolten is.
  • Neem de broodjes van de barbecue en verdeel ze over de borden. Leg in elk broodje 1 worst en geef daarop wat van het chilipeper-uienmengsel. Bestrooi met wat koriander en lente-ui en serveer warm.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...