Braadworstsandwich op Amerikaanse wijze

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecueworst, brood, cheddar, Weber
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren braadpan (of groenterooster)

Ingrediënten

  • 4 chorizo-worsten
  • 4 hotdog broodjes horizontaal opengesneden
  • 180 g geraspte cheddarkaas
  • 3 lente-uitjes in ringen gesneden
  • 5 el korianderblaadjes grof gehakt
  • 2 chilipepers zonder zaadjes, in reepjes gesneden
  • 1 ui in reepjes gesneden
  • olijfolie
  • ¼ tl gemalen komijnzaad
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de barbecue klaar voor directe en indirecte hitte (180-230°C). Verwarm de pan 10 minuten voor boven de directe hitte van de barbecue (deksel gesloten).
  • Meng de olie met het zout, komijnzaad en peper. Voeg de reepjes ui en peper toe en meng alles, tot alle stukken er gelijkmatig mee zijn bedekt.
  • Verdeel de stukken in de pan en gril ze met gesloten deksel 6-8 minuten boven directe matige hitte, tot ze zacht en lichtbruin zijn; draai ze tussendoor af en toe om. Schuif de pan naar een minder hete grillzone en houd de groenten warm, tot de worsten en broodjes gegrild zijn.
  • Gril de worsten met gesloten deksel 8-10 minuten boven directe matige hitte, tot ze gaar en bruin zijn; draai ze tussendoor af en toe om.
  • Leg de opengesneden broodjes met de snijvlakken naar onderen 4 minuten voor het einde van de grilltijd boven de directe matige hitte en rooster ze 1-2 minuten goudbruin. Neem de worsten van de barbecue en zet ze warm weg.
  • Draai de broodjes om en leg ze boven indirecte hitte. Bestrooi de snijvlakken met de kaas en vervolgens met de gesneden lente-ui. Rooster de broodjes met gesloten deksel ca. 2 minuten boven indirecte matige hitte, tot de kaas gesmolten is.
  • Neem de broodjes van de barbecue en verdeel ze over de borden. Leg in elk broodje 1 worst en geef daarop wat van het chilipeper-uienmengsel. Bestrooi met wat koriander en lente-ui en serveer warm.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...