
Braadworstsandwich op Amerikaanse wijze
Equipment
- gietijzeren braadpan (of groenterooster)
Ingrediënten
- 4 chorizo-worsten
- 4 hotdog broodjes horizontaal opengesneden
- 180 g geraspte cheddarkaas
- 3 lente-uitjes in ringen gesneden
- 5 el korianderblaadjes grof gehakt
- 2 chilipepers zonder zaadjes, in reepjes gesneden
- 1 ui in reepjes gesneden
- olijfolie
- ¼ tl gemalen komijnzaad
- zout en peper
Instructies
- Maak de barbecue klaar voor directe en indirecte hitte (180-230°C). Verwarm de pan 10 minuten voor boven de directe hitte van de barbecue (deksel gesloten).
- Meng de olie met het zout, komijnzaad en peper. Voeg de reepjes ui en peper toe en meng alles, tot alle stukken er gelijkmatig mee zijn bedekt.
- Verdeel de stukken in de pan en gril ze met gesloten deksel 6-8 minuten boven directe matige hitte, tot ze zacht en lichtbruin zijn; draai ze tussendoor af en toe om. Schuif de pan naar een minder hete grillzone en houd de groenten warm, tot de worsten en broodjes gegrild zijn.
- Gril de worsten met gesloten deksel 8-10 minuten boven directe matige hitte, tot ze gaar en bruin zijn; draai ze tussendoor af en toe om.
- Leg de opengesneden broodjes met de snijvlakken naar onderen 4 minuten voor het einde van de grilltijd boven de directe matige hitte en rooster ze 1-2 minuten goudbruin. Neem de worsten van de barbecue en zet ze warm weg.
- Draai de broodjes om en leg ze boven indirecte hitte. Bestrooi de snijvlakken met de kaas en vervolgens met de gesneden lente-ui. Rooster de broodjes met gesloten deksel ca. 2 minuten boven indirecte matige hitte, tot de kaas gesmolten is.
- Neem de broodjes van de barbecue en verdeel ze over de borden. Leg in elk broodje 1 worst en geef daarop wat van het chilipeper-uienmengsel. Bestrooi met wat koriander en lente-ui en serveer warm.