Broodje porkroast

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, barbecuerub, bbq, BBQ Style, brine, broodje, kaas, pekel, porkroast, skillet, varkensvlees, zuurkool
Bereidingstijd 1 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 porkroast (casselerrib aan bot) vraag aan je slager
  • 1 pot brine/pekel (Grate Goods AllBrine color) kant-en-klaar
  • kruidenrub naar keuze
  • 1 zakje zuurkool
  • scheutje witte wijn
  • 1 bakje crème fraîche
  • Mosterd
  • 1-2 rustieke stokbroden
  • 3-6 plakken kaas jong belegen kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je bbq gereed voor indirect gebruik op 110°C.
  • Injecteer je porkroast om de 2 cm met de pekel. Gebruik hiervoor AllBrine Color, dan kleurt je roast mooi roze. Door gebruik van pekel blijft je vlees mooi sappig. Laat even rusten. Bestrooi de porkroast aan de vleeszijde met de kruidenrub.
  • Leg 1 tot 2 rookchunks op je bbq en gaar nu de porkroast indirect tot een kerntemperatuur van 63°C.
  • Gaar op de bbq, in een skillet, ook de afgegoten zuurkool in een scheut witte wijn.
  • Snijd het stokbrood doormidden. Bestrijk het ene deel van het stokbrood met mosterd. Bestrijk het andere deel met crème fraîche en beleg met kaas. Leg op het indirecte gedeelte van de barbecue om de kaas te laten smelten (doe dit pas als je de porkroast van de bbq haalt om te rusten).
  • Snijd ondertussen je porkroast in zijn geheel van het bot en in mooie dunne plakken.
  • Beleg je stokbrood met de gare zuurkool, kruid met een beetje kruidenrub. Leg hierop de plakjes porkroast. Breng op smaak met wat peper en zout en bovenste deel stokbrood er op. Eet smakelijk!

Video

Notities

Extra nodig
  • marinade injector
  • skillet
  • 1-2 kersen chunks, indien gewenst

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...