
Broodje porkroast
Ingrediënten
- 1 porkroast (casselerrib aan bot) vraag aan je slager
- 1 pot brine/pekel (Grate Goods AllBrine color) kant-en-klaar
- kruidenrub naar keuze
- 1 zakje zuurkool
- scheutje witte wijn
- 1 bakje crème fraîche
- Mosterd
- 1-2 rustieke stokbroden
- 3-6 plakken kaas jong belegen kaas
- zout en peper
Instructies
- Maak je bbq gereed voor indirect gebruik op 110°C.
- Injecteer je porkroast om de 2 cm met de pekel. Gebruik hiervoor AllBrine Color, dan kleurt je roast mooi roze. Door gebruik van pekel blijft je vlees mooi sappig. Laat even rusten. Bestrooi de porkroast aan de vleeszijde met de kruidenrub.
- Leg 1 tot 2 rookchunks op je bbq en gaar nu de porkroast indirect tot een kerntemperatuur van 63°C.
- Gaar op de bbq, in een skillet, ook de afgegoten zuurkool in een scheut witte wijn.
- Snijd het stokbrood doormidden. Bestrijk het ene deel van het stokbrood met mosterd. Bestrijk het andere deel met crème fraîche en beleg met kaas. Leg op het indirecte gedeelte van de barbecue om de kaas te laten smelten (doe dit pas als je de porkroast van de bbq haalt om te rusten).
- Snijd ondertussen je porkroast in zijn geheel van het bot en in mooie dunne plakken.
- Beleg je stokbrood met de gare zuurkool, kruid met een beetje kruidenrub. Leg hierop de plakjes porkroast. Breng op smaak met wat peper en zout en bovenste deel stokbrood er op. Eet smakelijk!
Video
Notities
- marinade injector
- skillet
- 1-2 kersen chunks, indien gewenst