Broodje porkroast

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, barbecuerub, bbq, BBQ Style, brine, broodje, kaas, pekel, porkroast, skillet, varkensvlees, zuurkool
Bereidingstijd 1 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 porkroast (casselerrib aan bot) vraag aan je slager
  • 1 pot brine/pekel (Grate Goods AllBrine color) kant-en-klaar
  • kruidenrub naar keuze
  • 1 zakje zuurkool
  • scheutje witte wijn
  • 1 bakje crème fraîche
  • Mosterd
  • 1-2 rustieke stokbroden
  • 3-6 plakken kaas jong belegen kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je bbq gereed voor indirect gebruik op 110°C.
  • Injecteer je porkroast om de 2 cm met de pekel. Gebruik hiervoor AllBrine Color, dan kleurt je roast mooi roze. Door gebruik van pekel blijft je vlees mooi sappig. Laat even rusten. Bestrooi de porkroast aan de vleeszijde met de kruidenrub.
  • Leg 1 tot 2 rookchunks op je bbq en gaar nu de porkroast indirect tot een kerntemperatuur van 63°C.
  • Gaar op de bbq, in een skillet, ook de afgegoten zuurkool in een scheut witte wijn.
  • Snijd het stokbrood doormidden. Bestrijk het ene deel van het stokbrood met mosterd. Bestrijk het andere deel met crème fraîche en beleg met kaas. Leg op het indirecte gedeelte van de barbecue om de kaas te laten smelten (doe dit pas als je de porkroast van de bbq haalt om te rusten).
  • Snijd ondertussen je porkroast in zijn geheel van het bot en in mooie dunne plakken.
  • Beleg je stokbrood met de gare zuurkool, kruid met een beetje kruidenrub. Leg hierop de plakjes porkroast. Breng op smaak met wat peper en zout en bovenste deel stokbrood er op. Eet smakelijk!

Video

Notities

Extra nodig
  • marinade injector
  • skillet
  • 1-2 kersen chunks, indien gewenst

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...