Broodje porkroast

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, barbecuerub, bbq, BBQ Style, brine, broodje, kaas, pekel, porkroast, skillet, varkensvlees, zuurkool
Bereidingstijd 1 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 porkroast (casselerrib aan bot) vraag aan je slager
  • 1 pot brine/pekel (Grate Goods AllBrine color) kant-en-klaar
  • kruidenrub naar keuze
  • 1 zakje zuurkool
  • scheutje witte wijn
  • 1 bakje crème fraîche
  • Mosterd
  • 1-2 rustieke stokbroden
  • 3-6 plakken kaas jong belegen kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je bbq gereed voor indirect gebruik op 110°C.
  • Injecteer je porkroast om de 2 cm met de pekel. Gebruik hiervoor AllBrine Color, dan kleurt je roast mooi roze. Door gebruik van pekel blijft je vlees mooi sappig. Laat even rusten. Bestrooi de porkroast aan de vleeszijde met de kruidenrub.
  • Leg 1 tot 2 rookchunks op je bbq en gaar nu de porkroast indirect tot een kerntemperatuur van 63°C.
  • Gaar op de bbq, in een skillet, ook de afgegoten zuurkool in een scheut witte wijn.
  • Snijd het stokbrood doormidden. Bestrijk het ene deel van het stokbrood met mosterd. Bestrijk het andere deel met crème fraîche en beleg met kaas. Leg op het indirecte gedeelte van de barbecue om de kaas te laten smelten (doe dit pas als je de porkroast van de bbq haalt om te rusten).
  • Snijd ondertussen je porkroast in zijn geheel van het bot en in mooie dunne plakken.
  • Beleg je stokbrood met de gare zuurkool, kruid met een beetje kruidenrub. Leg hierop de plakjes porkroast. Breng op smaak met wat peper en zout en bovenste deel stokbrood er op. Eet smakelijk!

Video

Notities

Extra nodig
  • marinade injector
  • skillet
  • 1-2 kersen chunks, indien gewenst

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...