Broodje pulled pork met coleslaw

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 3 Blues Hog Pecan Chunks
  • aluminiumfolie
  • Meat injector
  • slacentrifuge

Ingrediënten

  • 1 Boston Butt of een varkensschouder met bot
  • Big Poppa Smokers Pork Prod Pork Injection
  • Blues Hog Sweet&Savory BBQ Rub
  • Blues Hog Tennessee Red sauce
  • 2 klontjes boter
  • ahornsiroop
  • 1 flesje 7up
  • Blues Hog Original BBQ Sauce
  • honing
  • 4-6 kaiserbroodjes

coleslaw:

  • 1 witte kool
  • 5 wortels
  • 2 zuur frisse appels zoals Granny Smith
  • 2 el suiker
  • 1 el zout

dressing coleslaw:

  • 125 g sour cream
  • 100 g mayonaise
  • 50-100 ml appelciderazijn naar smaak en dikte
  • 3 el suiker
  • 3 el honing
  • 1 tl zwarte peper
  • ½ tl Mosterd
  • zout

Instructies

  • Injecteer de avond tevoren het vlees met de Big Poppa Smokers Pork Prod Pork Injection en rub het vlees royaal met de Blues Hog Sweet & Savory. Leg in de koelkast. Haal 1 uur voor dat je begint het vlees alvast uit de koelkast.
  • Steek de Gateway aan en dek de helft van het houtskool af met aluminiumfolie. Voeg 3 Blues Hog Pecan Chunks toe.
  • Gril het vlees op het rooster bij een temperatuur van 140-150°C en draai elke 30 minuten het rooster 180 graden. Wikkel na 1½ - 2 uur het vlees in aluminiumfolie met een beetje Blues Hog Tennessee Red sauce, boter, ahornsiroop en een scheut 7 up. Laat het vlees nog ongeveer 2½ - 3 uur op het rooster liggen aan de zijde waar de aluminiumfolie de houtskool afdekt. Het vlees is gaar zo rond een kerntemperatuur van 98°C, of als het geheel makkelijk uit elkaar valt. Laat 1 uur rusten, maar houdt het vlees wel warm.
  • Maak ondertussen de coleslaw. Mix voor de dressing de sour cream, mayonaise, appelcider, suiker, honing, zwarte peper mosterd in een kom. En zet deze apart. Snijd vervolgens de kool in korte smalle reepjes. Rasp de appel en wortel. Doe alles in een flinke kom en bestrooi met de suiker en zout. Mix alles goed door elkaar en laat 5 minuten staan. Gooi de salade over in een vergiet en spoel grondig met koud water. Droog de salade in een slacentrifuge. Als de salade goed droog is dan gooi je alles terug in de grote kom. Doe de dressing erbij en meng alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Pluk het vlees uit elkaar, verwijder vet, bot en andere niet vleesstukken. Meng er een beetje Blues Hog Original BBQ Sauce en wat honing doorheen. Snijd de broodjes open en beleg met coleslaw en pulled pork en eventueel nog wat extra barbecuesaus.

In de video hieronder zie je hoe je de Boston Butt moet inpakken:

  • https://www.youtube.com/watch?v=nH4tRJmbbUI

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...