Broodje pulled pork met coleslaw

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 3 Blues Hog Pecan Chunks
  • aluminiumfolie
  • Meat injector
  • slacentrifuge

Ingrediënten

  • 1 Boston Butt of een varkensschouder met bot
  • Big Poppa Smokers Pork Prod Pork Injection
  • Blues Hog Sweet&Savory BBQ Rub
  • Blues Hog Tennessee Red sauce
  • 2 klontjes boter
  • ahornsiroop
  • 1 flesje 7up
  • Blues Hog Original BBQ Sauce
  • honing
  • 4-6 kaiserbroodjes

coleslaw:

  • 1 witte kool
  • 5 wortels
  • 2 zuur frisse appels zoals Granny Smith
  • 2 el suiker
  • 1 el zout

dressing coleslaw:

  • 125 g sour cream
  • 100 g mayonaise
  • 50-100 ml appelciderazijn naar smaak en dikte
  • 3 el suiker
  • 3 el honing
  • 1 tl zwarte peper
  • ½ tl Mosterd
  • zout

Instructies

  • Injecteer de avond tevoren het vlees met de Big Poppa Smokers Pork Prod Pork Injection en rub het vlees royaal met de Blues Hog Sweet & Savory. Leg in de koelkast. Haal 1 uur voor dat je begint het vlees alvast uit de koelkast.
  • Steek de Gateway aan en dek de helft van het houtskool af met aluminiumfolie. Voeg 3 Blues Hog Pecan Chunks toe.
  • Gril het vlees op het rooster bij een temperatuur van 140-150°C en draai elke 30 minuten het rooster 180 graden. Wikkel na 1½ - 2 uur het vlees in aluminiumfolie met een beetje Blues Hog Tennessee Red sauce, boter, ahornsiroop en een scheut 7 up. Laat het vlees nog ongeveer 2½ - 3 uur op het rooster liggen aan de zijde waar de aluminiumfolie de houtskool afdekt. Het vlees is gaar zo rond een kerntemperatuur van 98°C, of als het geheel makkelijk uit elkaar valt. Laat 1 uur rusten, maar houdt het vlees wel warm.
  • Maak ondertussen de coleslaw. Mix voor de dressing de sour cream, mayonaise, appelcider, suiker, honing, zwarte peper mosterd in een kom. En zet deze apart. Snijd vervolgens de kool in korte smalle reepjes. Rasp de appel en wortel. Doe alles in een flinke kom en bestrooi met de suiker en zout. Mix alles goed door elkaar en laat 5 minuten staan. Gooi de salade over in een vergiet en spoel grondig met koud water. Droog de salade in een slacentrifuge. Als de salade goed droog is dan gooi je alles terug in de grote kom. Doe de dressing erbij en meng alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Pluk het vlees uit elkaar, verwijder vet, bot en andere niet vleesstukken. Meng er een beetje Blues Hog Original BBQ Sauce en wat honing doorheen. Snijd de broodjes open en beleg met coleslaw en pulled pork en eventueel nog wat extra barbecuesaus.

In de video hieronder zie je hoe je de Boston Butt moet inpakken:

  • https://www.youtube.com/watch?v=nH4tRJmbbUI

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...