Broodje pulled pork met coleslaw

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 3 Blues Hog Pecan Chunks
  • aluminiumfolie
  • Meat injector
  • slacentrifuge

Ingrediënten

  • 1 Boston Butt of een varkensschouder met bot
  • Big Poppa Smokers Pork Prod Pork Injection
  • Blues Hog Sweet&Savory BBQ Rub
  • Blues Hog Tennessee Red sauce
  • 2 klontjes boter
  • ahornsiroop
  • 1 flesje 7up
  • Blues Hog Original BBQ Sauce
  • honing
  • 4-6 kaiserbroodjes

coleslaw:

  • 1 witte kool
  • 5 wortels
  • 2 zuur frisse appels zoals Granny Smith
  • 2 el suiker
  • 1 el zout

dressing coleslaw:

  • 125 g sour cream
  • 100 g mayonaise
  • 50-100 ml appelciderazijn naar smaak en dikte
  • 3 el suiker
  • 3 el honing
  • 1 tl zwarte peper
  • ½ tl Mosterd
  • zout

Instructies

  • Injecteer de avond tevoren het vlees met de Big Poppa Smokers Pork Prod Pork Injection en rub het vlees royaal met de Blues Hog Sweet & Savory. Leg in de koelkast. Haal 1 uur voor dat je begint het vlees alvast uit de koelkast.
  • Steek de Gateway aan en dek de helft van het houtskool af met aluminiumfolie. Voeg 3 Blues Hog Pecan Chunks toe.
  • Gril het vlees op het rooster bij een temperatuur van 140-150°C en draai elke 30 minuten het rooster 180 graden. Wikkel na 1½ - 2 uur het vlees in aluminiumfolie met een beetje Blues Hog Tennessee Red sauce, boter, ahornsiroop en een scheut 7 up. Laat het vlees nog ongeveer 2½ - 3 uur op het rooster liggen aan de zijde waar de aluminiumfolie de houtskool afdekt. Het vlees is gaar zo rond een kerntemperatuur van 98°C, of als het geheel makkelijk uit elkaar valt. Laat 1 uur rusten, maar houdt het vlees wel warm.
  • Maak ondertussen de coleslaw. Mix voor de dressing de sour cream, mayonaise, appelcider, suiker, honing, zwarte peper mosterd in een kom. En zet deze apart. Snijd vervolgens de kool in korte smalle reepjes. Rasp de appel en wortel. Doe alles in een flinke kom en bestrooi met de suiker en zout. Mix alles goed door elkaar en laat 5 minuten staan. Gooi de salade over in een vergiet en spoel grondig met koud water. Droog de salade in een slacentrifuge. Als de salade goed droog is dan gooi je alles terug in de grote kom. Doe de dressing erbij en meng alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Pluk het vlees uit elkaar, verwijder vet, bot en andere niet vleesstukken. Meng er een beetje Blues Hog Original BBQ Sauce en wat honing doorheen. Snijd de broodjes open en beleg met coleslaw en pulled pork en eventueel nog wat extra barbecuesaus.

In de video hieronder zie je hoe je de Boston Butt moet inpakken:

  • https://www.youtube.com/watch?v=nH4tRJmbbUI

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...