Buffalo Chicken pizza
Equipment
- steelpan
- kernthermometer
- pizzasteen
Ingrediënten
- pizzadeeg voor een grote pizza
- 1-2 gegrilde en geplukte kippendijen
- 125 g geraspte mozzarella
- 120 ml barbecuesaus
- 1/4 grote rode ui
- 1 handvol verse peterselie
Buffalo Chicken saus
- 160 ml hete pepersaus zoals Frank's RedHot
- 120 g koude ongezouten boter
- 1 ½ el witte azijn
- ¼ tl worcestershiresaus
- ¼ tl cayennepeper
- 1 tl tknoflookpoeder
- zout
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
- Meng de ingrediënten voor de Buffalo Chicken Saus in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Haal dan de pan van de bbq en zet apart.
- Gril de kippendijen tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt en pluk het met 2 vorken. Meng dit met een paar eetlepels van de Buffalo Chicken Saus.
- Verwarm de barbecue voor op 300°C en leg de pizzasteen erin. Rol je pizzadeeg uit en bak het deeg – kaal – 6 minuten.
- Haal de pizza van de bbq en besmeer met een dun laagje bbq-saus. Beleg met de dun gesneden rode ui, mozzarella en de kip. Eindig met nog een dun laagje kaas.
- Leg de pizza weer terug op de pizzasteen en bak ca. 10 minuten tot de korst goudbruin is en de kaas bubbelt.