Buikspek met een Aziatische twist

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1,5 kg buikspek met zwoerd
  • grof zeezout

voor de marinade:

  • 125 ml zoute sojasaus
  • 125 ml water
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 80 ml Chinese rijstwijn
  • 90 g bruine suiker
  • scheutje honing
  • 2 tl sesamolie
  • 3 cm gember geschild, fijn geraspt
  • 2 knoflookteentjes geplet
  • 4 hele steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el zeezoutvlokken

Instructies

  • Meng sojasaus, 125 ml water, sinaasappelsap, rijstwijn, suiker, honing, sesamolie, gember, knoflook, steranijs en kaneelstokjes met elkaar in een Dutch Oven. Laat dit inkoken tot een stroperig geheel.
  • Verwarm de pelletgrill voor op 200˚ C - 220˚ C.
  • Snijd met een scherp mes het varkenszwoerd in een ruitpatroon.
  • Wrijf de varkenshuid in met olie en zeezout.
  • Leg de varkensbuik in de pelletgrill met de huid naar beneden.
  • Voeg ook het rookhout toe. Wij gebruiken de Pellet Smoker Tube.
  • Gaar tot kerntemperatuur van 70˚ C.
  • Lak de vleeskant van de varkensbuik om de 20 minuten in met de saus.
  • Haal het vlees van de grill en laat het rusten.
  • Snijd het varkensvlees in plakjes.

Video

Notities

Wij gebruiken de volgende barbecue en rookaccessoire:
- The Lumberjack Barbecue Smoker Pellet
- Smoker Tube

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...