
Buikspek met een Aziatische twist
Ingrediënten
- 1,5 kg buikspek met zwoerd
- grof zeezout
voor de marinade:
- 125 ml zoute sojasaus
- 125 ml water
- 125 ml sinaasappelsap
- 80 ml Chinese rijstwijn
- 90 g bruine suiker
- scheutje honing
- 2 tl sesamolie
- 3 cm gember geschild, fijn geraspt
- 2 knoflookteentjes geplet
- 4 hele steranijs
- 2 kaneelstokjes
- 1 el plantaardige olie
- 1 el zeezoutvlokken
Instructies
- Meng sojasaus, 125 ml water, sinaasappelsap, rijstwijn, suiker, honing, sesamolie, gember, knoflook, steranijs en kaneelstokjes met elkaar in een Dutch Oven. Laat dit inkoken tot een stroperig geheel.
- Verwarm de pelletgrill voor op 200˚ C - 220˚ C.
- Snijd met een scherp mes het varkenszwoerd in een ruitpatroon.
- Wrijf de varkenshuid in met olie en zeezout.
- Leg de varkensbuik in de pelletgrill met de huid naar beneden.
- Voeg ook het rookhout toe. Wij gebruiken de Pellet Smoker Tube.
- Gaar tot kerntemperatuur van 70˚ C.
- Lak de vleeskant van de varkensbuik om de 20 minuten in met de saus.
- Haal het vlees van de grill en laat het rusten.
- Snijd het varkensvlees in plakjes.
Video
Notities
- The Lumberjack Barbecue Smoker Pellet
- Smoker Tube