Buikspek met een Aziatische twist

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1,5 kg buikspek met zwoerd
  • grof zeezout

voor de marinade:

  • 125 ml zoute sojasaus
  • 125 ml water
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 80 ml Chinese rijstwijn
  • 90 g bruine suiker
  • scheutje honing
  • 2 tl sesamolie
  • 3 cm gember geschild, fijn geraspt
  • 2 knoflookteentjes geplet
  • 4 hele steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el zeezoutvlokken

Instructies

  • Meng sojasaus, 125 ml water, sinaasappelsap, rijstwijn, suiker, honing, sesamolie, gember, knoflook, steranijs en kaneelstokjes met elkaar in een Dutch Oven. Laat dit inkoken tot een stroperig geheel.
  • Verwarm de pelletgrill voor op 200˚ C - 220˚ C.
  • Snijd met een scherp mes het varkenszwoerd in een ruitpatroon.
  • Wrijf de varkenshuid in met olie en zeezout.
  • Leg de varkensbuik in de pelletgrill met de huid naar beneden.
  • Voeg ook het rookhout toe. Wij gebruiken de Pellet Smoker Tube.
  • Gaar tot kerntemperatuur van 70˚ C.
  • Lak de vleeskant van de varkensbuik om de 20 minuten in met de saus.
  • Haal het vlees van de grill en laat het rusten.
  • Snijd het varkensvlees in plakjes.

Video

Notities

Wij gebruiken de volgende barbecue en rookaccessoire:
- The Lumberjack Barbecue Smoker Pellet
- Smoker Tube

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...