
Champignonbruschetta
Ingrediënten
- 12 sneetjes stokbrood
- 300 g gemengde champignons witte champignons, kastanjechampignons
- 20 g boter
- 150 g geraspte kaas
- 1 eidooier
- 1 eiwit opgeklopt
- 3 el verse fijngesneden kruiden naar keuze
- 40 ml slagroom
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl kurkuma
- 2 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- zout en peper
Instructies
- Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
- Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Verwijder de droge onderkant van de champignon steel en snijd de champignons in blokjes.
- Verhit de boter in een pan en bak hierin de in ringetjes gesneden lente-uitjes en de champignonblokjes met zout en peper, tot het vocht verdampt is. Laat even afkoelen.
- Meng het champignonmengsel met de kaas, eidooier, kruiden, slagroom, fijngehakte knoflook, paprikapoeder, cayennepeper en de kurkuma.
- Sla als laatste het opgeklopte eiwit erdoor. Smeer deze massa over de in plakjes gesneden stokbrood.
- Leg de besmeerde stokbroodjes 10 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel.
Notities
- Voeg uitgebakken spekjes aan het mengsel toe voor een hartig accent.