Champignonbruschetta

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue snack, borrel, brood, bruschetta, buiten koken, champignon, stokbrood
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 12 sneetjes stokbrood
  • 300 g gemengde champignons witte champignons, kastanjechampignons
  • 20 g boter
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 eidooier
  • 1 eiwit opgeklopt
  • 3 el verse fijngesneden kruiden naar keuze
  • 40 ml slagroom
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl kurkuma
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • zout en peper

Instructies

  • Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Verwijder de droge onderkant van de champignon steel en snijd de champignons in blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de in ringetjes gesneden lente-uitjes en de champignonblokjes met zout en peper, tot het vocht verdampt is. Laat even afkoelen.
  • Meng het champignonmengsel met de kaas, eidooier, kruiden, slagroom, fijngehakte knoflook, paprikapoeder, cayennepeper en de kurkuma.
  • Sla als laatste het opgeklopte eiwit erdoor. Smeer deze massa over de in plakjes gesneden stokbrood.
  • Leg de besmeerde stokbroodjes 10 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel.

Notities

Tip
  • Voeg uitgebakken spekjes aan het mengsel toe voor een hartig accent.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...