Champignonbruschetta

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue snack, borrel, brood, bruschetta, buiten koken, champignon, stokbrood
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 12 sneetjes stokbrood
  • 300 g gemengde champignons witte champignons, kastanjechampignons
  • 20 g boter
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 eidooier
  • 1 eiwit opgeklopt
  • 3 el verse fijngesneden kruiden naar keuze
  • 40 ml slagroom
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl kurkuma
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • zout en peper

Instructies

  • Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Verwijder de droge onderkant van de champignon steel en snijd de champignons in blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de in ringetjes gesneden lente-uitjes en de champignonblokjes met zout en peper, tot het vocht verdampt is. Laat even afkoelen.
  • Meng het champignonmengsel met de kaas, eidooier, kruiden, slagroom, fijngehakte knoflook, paprikapoeder, cayennepeper en de kurkuma.
  • Sla als laatste het opgeklopte eiwit erdoor. Smeer deze massa over de in plakjes gesneden stokbrood.
  • Leg de besmeerde stokbroodjes 10 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel.

Notities

Tip
  • Voeg uitgebakken spekjes aan het mengsel toe voor een hartig accent.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...