
Cheeseburger salade
Equipment
- skillet (gietijzeren pan) of bakplaat
Ingrediënten
- 4 hamburgers
- Brassica koolzaadolie Bak en Braad
- 100 g cheddarkaas
Dressing
- 50 g mayonaise
- scheutje barbecuesaus
- 1 tl augurkenzuur
- ½ tl honing
- ¼ tl azijn
- ½ tl Mosterd
- ¼ tl uienpoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
- ¼ tl paprikapoeder
- zout en peper
Salade
- 300 g ijsbergsla
- 2 augurken
- 1 sjalotje
- 12 cherrytomaatjes
Burger croutons
- 4 burgerbroodjes
- Brassica koolzaadolie Bak en Braad
- ½ tl knoflookpoeder
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
- Snijd de burgerbroodjes doormidden. Besprenkel met de koolzaadolie, knoflookpoeder, zout en peper. Gril ze krokant op het indirecte gedeelte van de barbecue. Haal ze van de barbecue, laat ze afkoelen en snijd in grove blokjes.
- Maak de saladedressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Zet apart.
- Smeer de burgers in met koolzaadolie. Zet ze eerst aan op het directe gedeelte voor een mooie grillstreep. Gaar ze verder op het indirecte gedeelte van de barbecue. Haal ze van de barbecue en snijd ze in stukken.
- Leg in de skillet de stukjes brood en hamburger. Strooi de kaas erover heen. Zet de skillet in de barbecue, sluit de deksel en laat de kaas mooi smelten.
- Verdeel de fijngesneden ijsbergsla over borden. Garneer met de fijngesneden augurken en sjalotje en de in partjes gesneden tomaat. Voeg er ten slotte de brood-hamburgerkaasblokjes en de dressing overheen. Serveer direct.
Video
Notities
- Outdoorchef Arosa 570 G, www.outdoorchef.nl