Cheeseburger salade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • skillet (gietijzeren pan) of bakplaat

Ingrediënten

  • 4 hamburgers
  • Brassica koolzaadolie Bak en Braad
  • 100 g cheddarkaas

Dressing

  • 50 g mayonaise
  • scheutje barbecuesaus
  • 1 tl augurkenzuur
  • ½ tl honing
  • ¼ tl azijn
  • ½ tl Mosterd
  • ¼ tl uienpoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl paprikapoeder
  • zout en peper

Salade

  • 300 g ijsbergsla
  • 2 augurken
  • 1 sjalotje
  • 12 cherrytomaatjes

Burger croutons

  • 4 burgerbroodjes
  • Brassica koolzaadolie Bak en Braad
  • ½ tl knoflookpoeder
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
  • Snijd de burgerbroodjes doormidden. Besprenkel met de koolzaadolie, knoflookpoeder, zout en peper. Gril ze krokant op het indirecte gedeelte van de barbecue. Haal ze van de barbecue, laat ze afkoelen en snijd in grove blokjes.
  • Maak de saladedressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Zet apart.
  • Smeer de burgers in met koolzaadolie. Zet ze eerst aan op het directe gedeelte voor een mooie grillstreep. Gaar ze verder op het indirecte gedeelte van de barbecue. Haal ze van de barbecue en snijd ze in stukken.
  • Leg in de skillet de stukjes brood en hamburger. Strooi de kaas erover heen. Zet de skillet in de barbecue, sluit de deksel en laat de kaas mooi smelten.
  • Verdeel de fijngesneden ijsbergsla over borden. Garneer met de fijngesneden augurken en sjalotje en de in partjes gesneden tomaat. Voeg er ten slotte de brood-hamburgerkaasblokjes en de dressing overheen. Serveer direct.

Video

Notities

Wij gebruiken deze barbecue:

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...