Cherry smoked pork belly

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord pork belly
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • stanleymes
  • 1 handjevol kersenhoutsnippers

Ingrediënten

  • 1 varkensbuik met zwoerd à 2 kg
  • grof zeezout
  • peper
  • kummel

Instructies

  • Verwijder eventueel het bot bij de varkensbuik. Snijd het zwoerd ruitvormig in, dat gaat het beste met een stanleymes. Wees voorzichtig, snijd niet in het vlees.
  • Vul een grote bak met ca. 1 cm water en 1 eetlepel grof zeezout. Laat het zout oplossen en leg het varkensvlees, voor een uur, met het zwoerd naar beneden er in.
  • Dep het vlees vervolgens droog en breng het rondom op smaak met zout, peper en kummel. Bestrooi de zwoerdkant wederom royaal met zeezout.
  • Richt je barbecue in voor de indirecte methode. Bij een houtskoolbarbecue leg je links en rechts van het product kolen en onder het product niets.
  • Leg het vlees in het midden van de barbecue en laat het tot ca. 2 tot 2½ uur bij ongeveer 225°C garen. Strooi direct de houtsnippers over de kolen.
  • Vul eventueel na 1½ uur bereiding aan beide zijde de kolen bij.
  • De varkensbuik is klaar wanneer de korst ‘opgebold’ en lekker krokant is.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...