Cherry smoked pork belly

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord pork belly
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 3 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • stanleymes
  • 1 handjevol kersenhoutsnippers

Ingrediënten

  • 1 varkensbuik met zwoerd à 2 kg
  • grof zeezout
  • peper
  • kummel

Instructies

  • Verwijder eventueel het bot bij de varkensbuik. Snijd het zwoerd ruitvormig in, dat gaat het beste met een stanleymes. Wees voorzichtig, snijd niet in het vlees.
  • Vul een grote bak met ca. 1 cm water en 1 eetlepel grof zeezout. Laat het zout oplossen en leg het varkensvlees, voor een uur, met het zwoerd naar beneden er in.
  • Dep het vlees vervolgens droog en breng het rondom op smaak met zout, peper en kummel. Bestrooi de zwoerdkant wederom royaal met zeezout.
  • Richt je barbecue in voor de indirecte methode. Bij een houtskoolbarbecue leg je links en rechts van het product kolen en onder het product niets.
  • Leg het vlees in het midden van de barbecue en laat het tot ca. 2 tot 2½ uur bij ongeveer 225°C garen. Strooi direct de houtsnippers over de kolen.
  • Vul eventueel na 1½ uur bereiding aan beide zijde de kolen bij.
  • De varkensbuik is klaar wanneer de korst ‘opgebold’ en lekker krokant is.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...