
Chicken Tikka
Ingrediënten
- 1 kg kipfilet of kippendijen
- 150 g yoghurt Griekse of gewone yoghurt indien er geen Griekse yoghurt is
- 2 el plantaardige olie
- 2 el citroensap
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 el verse koriander gehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl mint jelly te vervangen door 4 a 5 verse blaadje verse munt
- 2 el tandoori masala
- 8 tl korianderpoeder
- 6 tl komijnpoeder
- 8 tl knoflookpoeder
- 8 tl paprikapoeder
- 5 tl gemberpoeder
- 5 tl mangopoeder
- 5 tl gedroogd muntblaadjes fijn gemalen
- 2 tl chilipoeder optioneel
- 1 tl milde currypoeder
- 1 tl komijn poeder
- 1 tl garam masala
- 1/2 tl zout
- 120 ml melk
Instructies
- Doe alle marinade-ingrediënten in een blender en maak er een fijne, schenkbare mix van. Leg de kipblokjes in een zip-lock zak en voeg de marinade toe. Meng de marinade goed met de kip. Laat het geheel in de koelkast minimaal voor vier uur marineren. Heb je de tijd laat ze gerust een nacht in de koeling marineren.
- Haal vervolgens de kip uit de zip-lock zak en schud de overtollige marinade eraf.
- Spies de kipblokjes op ijzeren spiesen en plaats op het eind een halve ui (zo valt de kip er niet af wanneer de spies in de tandori barbecue zet.)
- Grill de spiesen op een medium-warme barbecue ± 20 min., af en toe even draaien, tot dat ze gaar zijn. De kerntemperatuur van de kip moet 70 graden zijn.
- Haal de kipblokjes van de spiesen en bestrooi met verse, fijngehakte, korianderbladeren en serveer met partjes citroen.