Chicken Tikka

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord chicken, kip, kippendijen, kiprecept
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 20 min
Passieve Tijd 4 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet of kippendijen
  • 150 g yoghurt Griekse of gewone yoghurt indien er geen Griekse yoghurt is
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el citroensap
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el verse koriander gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl mint jelly te vervangen door 4 a 5 verse blaadje verse munt
  • 2 el tandoori masala
  • 8 tl korianderpoeder
  • 6 tl komijnpoeder
  • 8 tl knoflookpoeder
  • 8 tl paprikapoeder
  • 5 tl gemberpoeder
  • 5 tl mangopoeder
  • 5 tl gedroogd muntblaadjes fijn gemalen
  • 2 tl chilipoeder optioneel
  • 1 tl milde currypoeder
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl zout
  • 120 ml melk

Instructies

  • Doe alle marinade-ingrediënten in een blender en maak er een fijne, schenkbare mix van. Leg de kipblokjes in een zip-lock zak en voeg de marinade toe. Meng de marinade goed met de kip. Laat het geheel in de koelkast minimaal voor vier uur marineren. Heb je de tijd laat ze gerust een nacht in de koeling marineren.
  • Haal vervolgens de kip uit de zip-lock zak en schud de overtollige marinade eraf.
  • Spies de kipblokjes op ijzeren spiesen en plaats op het eind een halve ui (zo valt de kip er niet af wanneer de spies in de tandori barbecue zet.)
  • Grill de spiesen op een medium-warme barbecue ± 20 min., af en toe even draaien, tot dat ze gaar zijn. De kerntemperatuur van de kip moet 70 graden zijn.
  • Haal de kipblokjes van de spiesen en bestrooi met verse, fijngehakte, korianderbladeren en serveer met partjes citroen.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...