Chicken Tikka

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord chicken, kip, kippendijen, kiprecept
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet of kippendijen
  • 150 g yoghurt Griekse of gewone yoghurt indien er geen Griekse yoghurt is
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el citroensap
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el verse koriander gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl mint jelly te vervangen door 4 a 5 verse blaadje verse munt
  • 2 el tandoori masala
  • 8 tl korianderpoeder
  • 6 tl komijnpoeder
  • 8 tl knoflookpoeder
  • 8 tl paprikapoeder
  • 5 tl gemberpoeder
  • 5 tl mangopoeder
  • 5 tl gedroogd muntblaadjes fijn gemalen
  • 2 tl chilipoeder optioneel
  • 1 tl milde currypoeder
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl zout
  • 120 ml melk

Instructies

  • Doe alle marinade-ingrediënten in een blender en maak er een fijne, schenkbare mix van. Leg de kipblokjes in een zip-lock zak en voeg de marinade toe. Meng de marinade goed met de kip. Laat het geheel in de koelkast minimaal voor vier uur marineren. Heb je de tijd laat ze gerust een nacht in de koeling marineren.
  • Haal vervolgens de kip uit de zip-lock zak en schud de overtollige marinade eraf.
  • Spies de kipblokjes op ijzeren spiesen en plaats op het eind een halve ui (zo valt de kip er niet af wanneer de spies in de tandori barbecue zet.)
  • Grill de spiesen op een medium-warme barbecue ± 20 min., af en toe even draaien, tot dat ze gaar zijn. De kerntemperatuur van de kip moet 70 graden zijn.
  • Haal de kipblokjes van de spiesen en bestrooi met verse, fijngehakte, korianderbladeren en serveer met partjes citroen.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...