Chicken Tikka

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord chicken, kip, kippendijen, kiprecept
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet of kippendijen
  • 150 g yoghurt Griekse of gewone yoghurt indien er geen Griekse yoghurt is
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el citroensap
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el verse koriander gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl mint jelly te vervangen door 4 a 5 verse blaadje verse munt
  • 2 el tandoori masala
  • 8 tl korianderpoeder
  • 6 tl komijnpoeder
  • 8 tl knoflookpoeder
  • 8 tl paprikapoeder
  • 5 tl gemberpoeder
  • 5 tl mangopoeder
  • 5 tl gedroogd muntblaadjes fijn gemalen
  • 2 tl chilipoeder optioneel
  • 1 tl milde currypoeder
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl zout
  • 120 ml melk

Instructies

  • Doe alle marinade-ingrediënten in een blender en maak er een fijne, schenkbare mix van. Leg de kipblokjes in een zip-lock zak en voeg de marinade toe. Meng de marinade goed met de kip. Laat het geheel in de koelkast minimaal voor vier uur marineren. Heb je de tijd laat ze gerust een nacht in de koeling marineren.
  • Haal vervolgens de kip uit de zip-lock zak en schud de overtollige marinade eraf.
  • Spies de kipblokjes op ijzeren spiesen en plaats op het eind een halve ui (zo valt de kip er niet af wanneer de spies in de tandori barbecue zet.)
  • Grill de spiesen op een medium-warme barbecue ± 20 min., af en toe even draaien, tot dat ze gaar zijn. De kerntemperatuur van de kip moet 70 graden zijn.
  • Haal de kipblokjes van de spiesen en bestrooi met verse, fijngehakte, korianderbladeren en serveer met partjes citroen.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...