Chipotle varkenshaas

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 5 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • zip lock

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1-2 el chipotle chilipoeder
  • ½ tl zout
  • 5 el bruine suiker
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur. ca. 150°C.
  • Doe in de zip Lock of een schaal de uienpoeder, knoflookpoeder, chipotle chilipoeder, zout, bruine suiker en een flinke scheut olie.
  • Leg varkenshaas erin en zorg ervoor dat de kruiden rondom goed verdeeld worden.
  • Laat het vlees gedurende 10 tot 15 minuten marineren. Haal het vlees uit de zip lock en verwijder overtollige rub.
  • Gril het vlees indirect, low and slow tot een kerntemperatuur van 60-62° C en laat rusten.
  • Gebruik je een Pit Barrel Cooker, hang dan net als ons de varkenshaasjes er in.
  • Trancheer het vlees en serveer direct.
  • Tip: voeg wat appelhout toe tijdens het garen

Video

Notities

Wij gebruiken:
- Pit Barrel Cooker

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...