
Chipotle varkenshaas
Equipment
- zip lock
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1-2 el chipotle chilipoeder
- ½ tl zout
- 5 el bruine suiker
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur. ca. 150°C.
- Doe in de zip Lock of een schaal de uienpoeder, knoflookpoeder, chipotle chilipoeder, zout, bruine suiker en een flinke scheut olie.
- Leg varkenshaas erin en zorg ervoor dat de kruiden rondom goed verdeeld worden.
- Laat het vlees gedurende 10 tot 15 minuten marineren. Haal het vlees uit de zip lock en verwijder overtollige rub.
- Gril het vlees indirect, low and slow tot een kerntemperatuur van 60-62° C en laat rusten.
- Gebruik je een Pit Barrel Cooker, hang dan net als ons de varkenshaasjes er in.
- Trancheer het vlees en serveer direct.
- Tip: voeg wat appelhout toe tijdens het garen
Video
Notities
- Pit Barrel Cooker