Chocopizza

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord marshmallow, nutella, zoet
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 pizza

Equipment

  • pizzasteen

Ingrediënten

  • 1 pak kant-en-klaar pizzadeeg
  • bloem
  • 1 banaan
  • 125 g aardbeien
  • ½ zakje marshmallows
  • 1 handjevol pistachenootjes
  • 1 pot Nutella
  • poedersuiker

Instructies

  • Leg de pizzasteen op de Citi Chef en stel de barbecue in op de laagste stand. Laat de steen warm worden.
  • Hak de pistachenootjes fijn, snijd de aardbei en banaan in plakjes.
  • Rol de pizzabodem uit en vorm er een ronde pizza van. Strooi een beetje bloem op de pizzasteen. Bak de pizzabodem gaar tot deze er mooi krokant uit ziet, in ca. 4 minuten.
  • Haal de pizza van de barbecue en bestrijk de bodem met Nutella. Smeer de Nutella niet te dicht bij de rand, deze zal nog smelten en uitlopen. Strooi hierover de gehakte pistachenootjes en verdeel er de marshmallows overheen.
  • Leg de pizza terug op de barbecue, zet de deksel erop en laat in 1-2 minuten warm worden.
  • Haal de pizza van de barbecue en beleg met de plakjes aardbei en banaan. Bestrooi met wat poedersuiker en serveer direct.

Notities

Dit recept komt uit Fire&Food nr 2 2020 en is i.s.m. CADAC gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...