
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Equipment
- 1 handvol rookhout
Ingrediënten
- 1 côte de Boeuf
- 4-6 teentjes knoflook
- 4-6 takjes rozemarijn
- 1 bosje groene asperges
- 500 g Roseval aardappelen ca. 2 grote aardappelen p.p.
- zout en peper
Instructies
- Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf en steek hierin de knoflookteentjes en takjes rozemarijn.
- Richt je barbecue in op de indirecte methode en stook naar een temperatuur van 120°C. Voeg het rookhout toe.
- Leg het vlees op de indirecte zone en gaar tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt.
- Maak in de tussentijd de bijgerechten. Kook de Roseval aardappelen. Snijd ze in kwarten en gril af op de barbecue.
- Snijd de onderkanten van de asperges, smeer ze in met olie en bestrooi met zout en peper. Gril ze rondom op de barbecue, totdat ze een mooie grillstreep hebben.
- Haal het vlees van de barbecue en laat, losjes afgedekt, onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
- Trancheer de côte de Boeuf in dunne plakken en serveer samen met de asperges en de aardappelen.