Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Côte de Boeuf, knoflook, low & slow, roseval, rozemarijn, rund
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 handvol rookhout

Ingrediënten

  • 1 côte de Boeuf
  • 4-6 teentjes knoflook
  • 4-6 takjes rozemarijn
  • 1 bosje groene asperges
  • 500 g Roseval aardappelen ca. 2 grote aardappelen p.p.
  • zout en peper

Instructies

  • Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf en steek hierin de knoflookteentjes en takjes rozemarijn.
  • Richt je barbecue in op de indirecte methode en stook naar een temperatuur van 120°C. Voeg het rookhout toe.
  • Leg het vlees op de indirecte zone en gaar tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt.
  • Maak in de tussentijd de bijgerechten. Kook de Roseval aardappelen. Snijd ze in kwarten en gril af op de barbecue.
  • Snijd de onderkanten van de asperges, smeer ze in met olie en bestrooi met zout en peper. Gril ze rondom op de barbecue, totdat ze een mooie grillstreep hebben.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat, losjes afgedekt, onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  • Trancheer de côte de Boeuf in dunne plakken en serveer samen met de asperges en de aardappelen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bavette-saté met pittige pindasaus
Bavette-saté met pittige pindasaus

  Bavette-saté met pittige pindasaus houten satéprikkersgietijzeren pan 500 g bavette1 citroengrasstengel3 cm stuk gember1 teentje knoflook2 sjalotjes1 tl gemalen kurkuma1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 el palmsuiker1/4 tl zoutpittige pindasaus80 ml...

Abrikoos-worstspiesjes met salie
Abrikoos-worstspiesjes met salie

  Abrikoos-worstspiesjes met salie kerntemperatuurmeterhandjevol rookchips 8 plakjes ontbijtspek2 el mosterd16 kleine worstjes (of 6 grote worstjes)16 gedroogde abrikozen16 verse salieblaadjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op...

Koudgerookte BBQ-potsticker
Koudgerookte BBQ-potsticker

  Koudgerookte BBQ-potsticker koudrookgeneratorrookmotdumpling makerskilletaluminiumfolie 400 g chipolataworstjes1 pak dumplings (diepvries bij toko of groothandel)3 cm gemberwortel2 tl sesamoliezonnebloemolie150 ml water per baksessiekiemgroente (sesamzaadjes...

Whisky diamanthaas
Whisky diamanthaas

  Whisky diamanthaas gietijzeren koekenpankerntemperatuurmeter 3-4 diamanthaasjes (afhankelijk van het gewicht)1 bosje lente-ui (in ringen gesneden)2-4 el bourbon whisky4-5 el honing4-5 el sojasaus1 el neutrale oliezout en peper De diamanthaas is een zeer...

Koudgerookte zalm
Koudgerookte zalm

  Koudgerookte zalm barbecue met dekselcold smoke generatorhoutmot (beuken)plastic ziplockzak of vacuumzakbak of schaal (waar de zalm precies in past)houten plankkeukenpapier 500-750 g zalmfilet met huid150 g grof zeezout75 g licht bruine basterdsuiker1 el...