Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Côte de Boeuf, knoflook, low & slow, roseval, rozemarijn, rund
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 handvol rookhout

Ingrediënten

  • 1 côte de Boeuf
  • 4-6 teentjes knoflook
  • 4-6 takjes rozemarijn
  • 1 bosje groene asperges
  • 500 g Roseval aardappelen ca. 2 grote aardappelen p.p.
  • zout en peper

Instructies

  • Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf en steek hierin de knoflookteentjes en takjes rozemarijn.
  • Richt je barbecue in op de indirecte methode en stook naar een temperatuur van 120°C. Voeg het rookhout toe.
  • Leg het vlees op de indirecte zone en gaar tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt.
  • Maak in de tussentijd de bijgerechten. Kook de Roseval aardappelen. Snijd ze in kwarten en gril af op de barbecue.
  • Snijd de onderkanten van de asperges, smeer ze in met olie en bestrooi met zout en peper. Gril ze rondom op de barbecue, totdat ze een mooie grillstreep hebben.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat, losjes afgedekt, onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  • Trancheer de côte de Boeuf in dunne plakken en serveer samen met de asperges en de aardappelen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...