Deep pan pizza charcuterie

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord deep pan pizza, pizza, pizzadeeg, pizzaoven, salami
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 1 pizza

Ingrediënten

  • 300 g deegbol
  • 1 blik gepelde Mutti tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • ½ ui
  • 6-8 plakjes salami of chorizo
  • 6 plakjes ham
  • ½ zakje geraspte kaas
  • ½ bol mozzarella

Instructies

  • Verwarm je Ooni voor op 250°C.
  • Snijd de ui in fijne ringen en scheur de mozzarella. Meng de tomaten met de Italiaanse kruiden, snijd de tomaten eventueel fijner of pureer de saus.
  • Rol je deegbol uit en bedek hiermee de gietijzeren pan. Bedek ook de rand.
  • Beleg de onderkant royaal met de geraspte kaas. Leg hierop de uienringen, salami, ham, chorizo, mozzarella. Bedek dit met de saus en verspreid dit met een lepel.
  • Schuif naar links achter voor een goede eerste aanzet en verschuif de pan na een paar minuten naar voren. De pizza is gaar in ca. 15 minuten.
  • Haal de pizza uit de pan, snijd in punten en serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
Deze video is i.s.m Ooni. 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...