
Ducky burger
Ingrediënten
- 500 g eendendijen met vel
- 125 g ontbijtspek
- 1 klontje roomboter
- Brassica koolzaadolie
- 2-3 druppels Tabasco
- 8 plakjes Parmaham
- 4 hamburgerbroodjes wij gebruiken rode bieten buns
- mangochutney
- handvol bietenblaadjes
- cress ter garnering
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
- Snijd de eendendijen en het ontbijtspek met vel en al in grove stukken. Doe de gekruide eend in de gehaktmolen, zet op een grove maling en draai tot een mooi gehakt. Vorm van het eendengehakt 4 mooie burgers.
- Smelt de boter in een gietijzeren pannetje op het indirecte gedeelte en breng op smaak met een paar druppels Tabasco.
- Snijd de broodjes in en smeer licht in met olie. Gril ze heel kort op de barbecue op het directe gedeelte van de barbecue.
- Smeer de burgers in met koolzaadolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Gril de eendenburgers tot een kern van 60-70°C is gebruikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer.
- Leg op de onderste helft van het broodje wat bietenblaadjes, dan een royale eetlepel van de mangochutney, de eendenburger, 2 plakjes Parmaham, een beetje cress en de bovenste helft van het broodje
Video
Notities
- gehaktmolen met grove maalschijf
- gietijzeren pannetje
- marinadekwastje
- kernthermometer
- Zelf mango chutney maken? Klik hier voor het recept.