Ducky burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, chutney, eenden, hamburger, parmaham
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g eendendijen met vel
  • 125 g ontbijtspek
  • 1 klontje roomboter
  • Brassica koolzaadolie
  • 2-3 druppels Tabasco
  • 8 plakjes Parmaham
  • 4 hamburgerbroodjes wij gebruiken rode bieten buns
  • mangochutney
  • handvol bietenblaadjes
  • cress ter garnering
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
  • Snijd de eendendijen en het ontbijtspek met vel en al in grove stukken. Doe de gekruide eend in de gehaktmolen, zet op een grove maling en draai tot een mooi gehakt. Vorm van het eendengehakt 4 mooie burgers.
  • Smelt de boter in een gietijzeren pannetje op het indirecte gedeelte en breng op smaak met een paar druppels Tabasco.
  • Snijd de broodjes in en smeer licht in met olie. Gril ze heel kort op de barbecue op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Smeer de burgers in met koolzaadolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Gril de eendenburgers tot een kern van 60-70°C is gebruikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer.
  • Leg op de onderste helft van het broodje wat bietenblaadjes, dan een royale eetlepel van de mangochutney, de eendenburger, 2 plakjes Parmaham, een beetje cress en de bovenste helft van het broodje

Video

Notities

Extra nodig
  • gehaktmolen met grove maalschijf
  • gietijzeren pannetje
  • marinadekwastje
  • kernthermometer
Tip
  • Zelf mango chutney maken? Klik hier voor het recept.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...