Ducky burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, chutney, eenden, hamburger, parmaham
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g eendendijen met vel
  • 125 g ontbijtspek
  • 1 klontje roomboter
  • Brassica koolzaadolie
  • 2-3 druppels Tabasco
  • 8 plakjes Parmaham
  • 4 hamburgerbroodjes wij gebruiken rode bieten buns
  • mangochutney
  • handvol bietenblaadjes
  • cress ter garnering
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
  • Snijd de eendendijen en het ontbijtspek met vel en al in grove stukken. Doe de gekruide eend in de gehaktmolen, zet op een grove maling en draai tot een mooi gehakt. Vorm van het eendengehakt 4 mooie burgers.
  • Smelt de boter in een gietijzeren pannetje op het indirecte gedeelte en breng op smaak met een paar druppels Tabasco.
  • Snijd de broodjes in en smeer licht in met olie. Gril ze heel kort op de barbecue op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Smeer de burgers in met koolzaadolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Gril de eendenburgers tot een kern van 60-70°C is gebruikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer.
  • Leg op de onderste helft van het broodje wat bietenblaadjes, dan een royale eetlepel van de mangochutney, de eendenburger, 2 plakjes Parmaham, een beetje cress en de bovenste helft van het broodje

Video

Notities

Extra nodig
  • gehaktmolen met grove maalschijf
  • gietijzeren pannetje
  • marinadekwastje
  • kernthermometer
Tip
  • Zelf mango chutney maken? Klik hier voor het recept.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...