Dutch oven pork belly

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1,2 kg buikspek met zwoerd
  • 2 flesjes bruin bier
  • 100 ml Sweet Baby’s Rays barbecuesaus
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • zout

Instructies

  • Snijd het zwoerd kruislings in. Pas op dat je het vlees niet raakt. Bestrooi het vlees met zout.
  • Fruit in de DO een uitje en de knoflook en blus dit royaal af met bier.
  • Leg het buikspek erin en lak het in met de barbecuesaus.
  • Zorg ervoor dat 1/3 van het vlees in het bier ligt.
  • Doe de deksel erop. Leg ca. 6 briketten onder de DO en 12-14 briketten op de deksel. Vergeet niet de briketten te vervangen tijdens het kookproces.
  • Laat dit rustig aan garen. Voeg af en toe een beetje bier toe en lak het vlees regelmatig opnieuw in met de barbecuesaus.
  • Bij het bereiken van een kerntemperatuur van 70°C (ca. 2,5 uur) is het vlees klaar. Haal het buikspek eruit en serveer.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...