
Dutch style bbq-mussels
Equipment
- gietijzeren pan
Ingrediënten
- 2 kg verse mosselen
- 300 g spek
- 50 g gezouten roomboter
- 800 g Hollandse roerbakgroenten
- 2 el Roquefort
- 250 ml kookroom
- stokbrood
- bieslook
Instructies
- Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.
- Spoel intussen de mosselen onder koud stromend water. Gooi open of gebroken exemplaren weg.
- Gril de plakjes spek helemaal krokant op de plancha. Leg apart
- Doe een klont boter in de pan en bak de roerbakgroente aan. Voeg de roquefort en de kookroom toe en breng aan de kook.
- Verdeel de mosselen door het roommengsel en laat 8 minuten garen tot ze allemaal open staan. Gooi gesloten mosselen weg.
- Leg de mosselen op een grote schaal en verkruimel het spek erover en garneer met fijngeknipte bieslook. Serveer direct met stokbrood.