Eendenburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gehaktmolen
  • skillet (gietijzeren koekenpan)
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 500 g eendenborst met vel
  • 1 tl garam masala
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 appel
  • appelstroop
  • 4 el in port geweekte rozijntjes optioneel
  • 1 plakje zuurkool
  • 1 klontje roomboter
  • 4 hamburgerbroodjes
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
  • Snijd de eendenborst met vel en al in grove stukken. Kruid de stukken eend met peper, zout en garam masala. Doe de gekruide eend in de gehaktmolen en draai tot een mooi gehakt.
  • Vorm van het eendengehakt 4 mooie burgers.
  • Gril de plakjes spek indirect op de barbecue tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  • Snijd de appel in dunne plakken van 3 mm dik en bestrijk ligt met de appelstroop. Gril de appelplakjes boven direct vuur, zodat je een mooie grillstreep streep en laat ze indirect nagaren. Pas op dat de appel niet te zacht wordt, hij mag nog wel een kleine bite hebben.
  • Verwarm in de pan een klein beetje zuurkool. Voeg wat roomboter toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een paar in port geweekte rozijntjes toe aan het zuurkoolmengsel.
  • Gril de eendenburgers tot een kern van 50-60°C is gebruikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Snijd de broodjes in en smeer licht in met olie. Gril ze heel kort op de barbecue.
  • Beleg de broodjes met een plakje appel, de eendenburger, wat zuurkool, spek en de bovenkant van het broodje.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...