Eendenburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gehaktmolen
  • skillet (gietijzeren koekenpan)
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 500 g eendenborst met vel
  • 1 tl garam masala
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 appel
  • appelstroop
  • 4 el in port geweekte rozijntjes optioneel
  • 1 plakje zuurkool
  • 1 klontje roomboter
  • 4 hamburgerbroodjes
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
  • Snijd de eendenborst met vel en al in grove stukken. Kruid de stukken eend met peper, zout en garam masala. Doe de gekruide eend in de gehaktmolen en draai tot een mooi gehakt.
  • Vorm van het eendengehakt 4 mooie burgers.
  • Gril de plakjes spek indirect op de barbecue tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  • Snijd de appel in dunne plakken van 3 mm dik en bestrijk ligt met de appelstroop. Gril de appelplakjes boven direct vuur, zodat je een mooie grillstreep streep en laat ze indirect nagaren. Pas op dat de appel niet te zacht wordt, hij mag nog wel een kleine bite hebben.
  • Verwarm in de pan een klein beetje zuurkool. Voeg wat roomboter toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een paar in port geweekte rozijntjes toe aan het zuurkoolmengsel.
  • Gril de eendenburgers tot een kern van 50-60°C is gebruikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Snijd de broodjes in en smeer licht in met olie. Gril ze heel kort op de barbecue.
  • Beleg de broodjes met een plakje appel, de eendenburger, wat zuurkool, spek en de bovenkant van het broodje.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...