
Eendenburger
Equipment
- gehaktmolen
- skillet (gietijzeren koekenpan)
- kernthermometer
Ingrediënten
- 500 g eendenborst met vel
- 1 tl garam masala
- 8 plakjes ontbijtspek
- 1 appel
- appelstroop
- 4 el in port geweekte rozijntjes optioneel
- 1 plakje zuurkool
- 1 klontje roomboter
- 4 hamburgerbroodjes
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
- Snijd de eendenborst met vel en al in grove stukken. Kruid de stukken eend met peper, zout en garam masala. Doe de gekruide eend in de gehaktmolen en draai tot een mooi gehakt.
- Vorm van het eendengehakt 4 mooie burgers.
- Gril de plakjes spek indirect op de barbecue tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
- Snijd de appel in dunne plakken van 3 mm dik en bestrijk ligt met de appelstroop. Gril de appelplakjes boven direct vuur, zodat je een mooie grillstreep streep en laat ze indirect nagaren. Pas op dat de appel niet te zacht wordt, hij mag nog wel een kleine bite hebben.
- Verwarm in de pan een klein beetje zuurkool. Voeg wat roomboter toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een paar in port geweekte rozijntjes toe aan het zuurkoolmengsel.
- Gril de eendenburgers tot een kern van 50-60°C is gebruikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Snijd de broodjes in en smeer licht in met olie. Gril ze heel kort op de barbecue.
- Beleg de broodjes met een plakje appel, de eendenburger, wat zuurkool, spek en de bovenkant van het broodje.