Eendenburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 15 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gehaktmolen
  • skillet (gietijzeren koekenpan)
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 500 g eendenborst met vel
  • 1 tl garam masala
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 appel
  • appelstroop
  • 4 el in port geweekte rozijntjes optioneel
  • 1 plakje zuurkool
  • 1 klontje roomboter
  • 4 hamburgerbroodjes
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
  • Snijd de eendenborst met vel en al in grove stukken. Kruid de stukken eend met peper, zout en garam masala. Doe de gekruide eend in de gehaktmolen en draai tot een mooi gehakt.
  • Vorm van het eendengehakt 4 mooie burgers.
  • Gril de plakjes spek indirect op de barbecue tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  • Snijd de appel in dunne plakken van 3 mm dik en bestrijk ligt met de appelstroop. Gril de appelplakjes boven direct vuur, zodat je een mooie grillstreep streep en laat ze indirect nagaren. Pas op dat de appel niet te zacht wordt, hij mag nog wel een kleine bite hebben.
  • Verwarm in de pan een klein beetje zuurkool. Voeg wat roomboter toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een paar in port geweekte rozijntjes toe aan het zuurkoolmengsel.
  • Gril de eendenburgers tot een kern van 50-60°C is gebruikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Snijd de broodjes in en smeer licht in met olie. Gril ze heel kort op de barbecue.
  • Beleg de broodjes met een plakje appel, de eendenburger, wat zuurkool, spek en de bovenkant van het broodje.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...