Maak de pot en de rubberen ring goed schoon. Doe de rubberen ring op de deksel van de pot. Haal de bladeren van de kool en spoel ze af met koud water.
Strooi het zout tussen de bladeren, wrijf het goed in en leg ze in een ruime bak. Laat de bladeren 2 uur liggen en spoel ze daarna goed af met koud water. De bladeren hebben nu genoeg zout opgenomen, om de fermentatie veilig te laten verlopen.
Breng ondertussen het water aan de kook en voeg de maïzena toe en laat het 5 minuten zachtjes koken. Voeg de suiker toe en kook het nog een minuut. Laat de maïzenapap volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze. Snijd de bosui inclusief het groen in ringetjes. Snijd de radijs, wortel, en paprika fijn (luciferstokjes dikte). Pureer de gember, vissaus, tomatenpuree, sambal en ansjovis met een staafmixer en meng dit door de maïzenapap. Roer de fijngesneden groente erdoor en smeer de koolbladeren hiermee in.
Rol de bladeren op en stop ze in de beugelpot. Druk de lucht tussen de bladeren uit door er iets zwaars op te leggen. Bijvoorbeeld een diepvrieszakje met zout water of een speciale zuurkoolsteen. Sluit de pot luchtdicht af, zodat het niet kan gaan schimmelen. Zet de pot op het aanrecht en laat de kimchi bij kamertemperatuur fermenteren.
Proef na 3 dagen of de kimchi zuur is. Is het nog niet zuur, of wil je het zuurder? Laat de pot dan nog een paar dagen bij kamertemperatuur staan tot je de smaak goed vindt.
Zet de pot in de koelkast om de fermentatie (nagenoeg) te stoppen.