Peanutbutterjelly burger met bieruitjes

Recept afdrukken

Equipment

  • hamburgerpers
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 750 g rundergehakt
  • 1 pot pindakaas
  • 1 pot aardbeienjam
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 uien
  • ½ fles Schwarzwalder Kirsch Imperial Stout
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de uien in dikke ringen en leg ze in de bak met de helft van het bier uit het flesje. Laat ze ca. 30 minuten marineren.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Kruid het vlees met zout en peper en vorm er 8 burgers van ca. 90 gram van.
  • Haal de uien uit de marinade en gril ze op het directe gedeelte rondom mooi krokant. Leg ze apart.
  • Gril de burgers op het directe gedeelte 3 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren naar een temperatuur van 52°C.
  • Snijd de burgerbroodjes open en gril ze kort op het rooster.
  • Smeer de onderkant van het broodje in met jam. Leg er twee hamburgers op, een flinke dot pindakaas en de uienringen. Smeer de bovenste helft ook in met jam en pindakaas. Leg deze helft erop en serveer direct.

Video

Notities

BiertipWat als je het Schwarzwalder Kirsch gebak combineert met bier? Je krijgt een volmondige Imperial stout met evenwichtige chocolade en zure kersensmaak. Een mooi complementair bier op deze hartige hamburger met pindakaas. Schwarzwalder Kirsch Imperial Stout
Dit recept is i.s.m. Bierbrouwerij de Molen.