Flamed grilled Italiaanse ribeye

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord asperges, barbecue, barbecuerub, BBQ Style, buiten koken, ribeye
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 ribeyes
  • 1 klont roomboter
  • olijfolie
  • 1-2 takjes rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 handvol groene asperges
  • 1 strengetje trostomaten
  • zout en peter

Italiaanse rub

  • 150 g bastardsuiker
  • 20 g Italiaanse kruiden
  • 20 g knoflookpoeder
  • 30 g zout

Instructies

  • Verwarm je Ooni voor op 350°C.
  • Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen (ca. 1 uur). Maak in de tussentijd de Italiaanse rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Doe het in een weckpot.
  • Bestrooi de ribeyes rondom met zout, peper en de rub.
  • Doe een scheutje olie in de pan en leg de ribeyes erin. Zet de pan in de oven voor 3-4 minuten en draai dan het vlees om. Voeg er een klont roomboter, knoflooktenen en rozemarijn bij. Lepel dit steeds over de ribeyes. Haal het vlees uit de pizzaoven wanneer een kerntemperatuur van 50°C is bereikt. Leg onder aluminiumfolie en laat even rusten.
  • Bak in het restant van de boter de groene asperges en tomaatjes gaar.
  • Tranceer de ribeyes, schenk eventueel nog een restant van de boter uit de pan erover en serveer met de groene asperges en tomaatjes.

Video

Notities

Extra nodig
Deze video is i.s.m Ooni. 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...