Flamed grilled Italiaanse ribeye

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord asperges, barbecue, barbecuerub, BBQ Style, buiten koken, ribeye
Bereidingstijd 30 min
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 ribeyes
  • 1 klont roomboter
  • olijfolie
  • 1-2 takjes rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 handvol groene asperges
  • 1 strengetje trostomaten
  • zout en peter

Italiaanse rub

  • 150 g bastardsuiker
  • 20 g Italiaanse kruiden
  • 20 g knoflookpoeder
  • 30 g zout

Instructies

  • Verwarm je Ooni voor op 350°C.
  • Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen (ca. 1 uur). Maak in de tussentijd de Italiaanse rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Doe het in een weckpot.
  • Bestrooi de ribeyes rondom met zout, peper en de rub.
  • Doe een scheutje olie in de pan en leg de ribeyes erin. Zet de pan in de oven voor 3-4 minuten en draai dan het vlees om. Voeg er een klont roomboter, knoflooktenen en rozemarijn bij. Lepel dit steeds over de ribeyes. Haal het vlees uit de pizzaoven wanneer een kerntemperatuur van 50°C is bereikt. Leg onder aluminiumfolie en laat even rusten.
  • Bak in het restant van de boter de groene asperges en tomaatjes gaar.
  • Tranceer de ribeyes, schenk eventueel nog een restant van de boter uit de pan erover en serveer met de groene asperges en tomaatjes.

Video

Notities

Extra nodig
Deze video is i.s.m Ooni. 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...