
Flamed grilled Italiaanse ribeye
Ingrediënten
- 2 ribeyes
- 1 klont roomboter
- olijfolie
- 1-2 takjes rozemarijn
- 4 teentjes knoflook
- 1 handvol groene asperges
- 1 strengetje trostomaten
- zout en peter
Italiaanse rub
- 150 g bastardsuiker
- 20 g Italiaanse kruiden
- 20 g knoflookpoeder
- 30 g zout
Instructies
- Verwarm je Ooni voor op 350°C.
- Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen (ca. 1 uur). Maak in de tussentijd de Italiaanse rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Doe het in een weckpot.
- Bestrooi de ribeyes rondom met zout, peper en de rub.
- Doe een scheutje olie in de pan en leg de ribeyes erin. Zet de pan in de oven voor 3-4 minuten en draai dan het vlees om. Voeg er een klont roomboter, knoflooktenen en rozemarijn bij. Lepel dit steeds over de ribeyes. Haal het vlees uit de pizzaoven wanneer een kerntemperatuur van 50°C is bereikt. Leg onder aluminiumfolie en laat even rusten.
- Bak in het restant van de boter de groene asperges en tomaatjes gaar.
- Tranceer de ribeyes, schenk eventueel nog een restant van de boter uit de pan erover en serveer met de groene asperges en tomaatjes.
Video
Notities
- weckpot
- gietijzeren pan
- kernthermometer
- Wij gebruiken de Ooni Koda 16 gasoven