
Flatbread met pittig kipgehakt
Ingrediënten
- 400 g kipgehakt
- 1 ui
- 1 el paprikapoeder
- 160 g gezeefde tomaten
- 1 el sambal
- ½ ijsbergsla
- 1 zakje geraspte kaas
- knoflooksaus
- 200 g cherrytomaatjes
flatbread
- 500 g zelfrijzend bakmeel
- ½ tl zout
- 500 g skyr
- 1 teentje knoflook
- 1 el Provençaalse kruiden
- 30 g gesmolten boter
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de bbq voor op 200°C met de pizzasteen.
- Meng het meel met het zout, de Skyr, geraspte knoflook, Provençaalse kruiden en gesmolten boter tot een mooi deeg.
- Laat 10 minuten in de koelkast rusten. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 stukken.
- Rol er platte flatbreads. Gril de flatbreads één voor één 5 minuten per kant met de deksel op de bbq.
- Fruit in een pan de gesnipperde ui, met het kipgehakt, paprikapoeder, gezeefde tomaten en sambal.
- Halveer de cherrytomaatjes, snijd sla in reepjes. Zet apart.
- Verdeel daarna het gehaktmengsel en de geraspte kaas over de flatbreads en gril 5 minuten met de deksel op de bbq totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer de flatbreads met de gesneden ijsbergsla, tomaatjes en de knoflooksaus.
Video
Notities
- keukenmachine met deeghaak
- deegroller
- pizzasteen
- gietijzeren koekenpan