Flatbread met pittig kipgehakt

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, flatbread, kipgehakt, kiprecept
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g kipgehakt
  • 1 ui
  • 1 el paprikapoeder
  • 160 g gezeefde tomaten
  • 1 el sambal
  • ½ ijsbergsla
  • 1 zakje geraspte kaas
  • knoflooksaus
  • 200 g cherrytomaatjes

flatbread

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 500 g skyr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 30 g gesmolten boter
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de bbq voor op 200°C met de pizzasteen.
  • Meng het meel met het zout, de Skyr, geraspte knoflook, Provençaalse kruiden en gesmolten boter tot een mooi deeg.
  • Laat 10 minuten in de koelkast rusten. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 stukken.
  • Rol er platte flatbreads. Gril de flatbreads één voor één 5 minuten per kant met de deksel op de bbq.
  • Fruit in een pan de gesnipperde ui, met het kipgehakt, paprikapoeder, gezeefde tomaten en sambal.
  • Halveer de cherrytomaatjes, snijd sla in reepjes. Zet apart.
  • Verdeel daarna het gehaktmengsel en de geraspte kaas over de flatbreads en gril 5 minuten met de deksel op de bbq totdat de kaas gesmolten is.
  • Serveer de flatbreads met de gesneden ijsbergsla, tomaatjes en de knoflooksaus.

Video

Notities

Extra nodig
  • keukenmachine met deeghaak
  • deegroller
  • pizzasteen
  • gietijzeren koekenpan
Wij gebruiken

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...