Flatbread met pittig kipgehakt

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, flatbread, kipgehakt, kiprecept
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Passieve Tijd 10 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g kipgehakt
  • 1 ui
  • 1 el paprikapoeder
  • 160 g gezeefde tomaten
  • 1 el sambal
  • ½ ijsbergsla
  • 1 zakje geraspte kaas
  • knoflooksaus
  • 200 g cherrytomaatjes

flatbread

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 500 g skyr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 30 g gesmolten boter
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de bbq voor op 200°C met de pizzasteen.
  • Meng het meel met het zout, de Skyr, geraspte knoflook, Provençaalse kruiden en gesmolten boter tot een mooi deeg.
  • Laat 10 minuten in de koelkast rusten. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 stukken.
  • Rol er platte flatbreads. Gril de flatbreads één voor één 5 minuten per kant met de deksel op de bbq.
  • Fruit in een pan de gesnipperde ui, met het kipgehakt, paprikapoeder, gezeefde tomaten en sambal.
  • Halveer de cherrytomaatjes, snijd sla in reepjes. Zet apart.
  • Verdeel daarna het gehaktmengsel en de geraspte kaas over de flatbreads en gril 5 minuten met de deksel op de bbq totdat de kaas gesmolten is.
  • Serveer de flatbreads met de gesneden ijsbergsla, tomaatjes en de knoflooksaus.

Video

Notities

Extra nodig
  • keukenmachine met deeghaak
  • deegroller
  • pizzasteen
  • gietijzeren koekenpan
Wij gebruiken

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...