Flatbread met pittig kipgehakt

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, flatbread, kipgehakt, kiprecept
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g kipgehakt
  • 1 ui
  • 1 el paprikapoeder
  • 160 g gezeefde tomaten
  • 1 el sambal
  • ½ ijsbergsla
  • 1 zakje geraspte kaas
  • knoflooksaus
  • 200 g cherrytomaatjes

flatbread

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 500 g skyr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 30 g gesmolten boter
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de bbq voor op 200°C met de pizzasteen.
  • Meng het meel met het zout, de Skyr, geraspte knoflook, Provençaalse kruiden en gesmolten boter tot een mooi deeg.
  • Laat 10 minuten in de koelkast rusten. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 stukken.
  • Rol er platte flatbreads. Gril de flatbreads één voor één 5 minuten per kant met de deksel op de bbq.
  • Fruit in een pan de gesnipperde ui, met het kipgehakt, paprikapoeder, gezeefde tomaten en sambal.
  • Halveer de cherrytomaatjes, snijd sla in reepjes. Zet apart.
  • Verdeel daarna het gehaktmengsel en de geraspte kaas over de flatbreads en gril 5 minuten met de deksel op de bbq totdat de kaas gesmolten is.
  • Serveer de flatbreads met de gesneden ijsbergsla, tomaatjes en de knoflooksaus.

Video

Notities

Extra nodig
  • keukenmachine met deeghaak
  • deegroller
  • pizzasteen
  • gietijzeren koekenpan
Wij gebruiken

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...