
Galbi short ribs
Equipment
- keukenmachine
- ziplock
Ingrediënten
- 600 g short ribs
- kimchi, lente-uitjes ter garnering
marinade
- 1 ui
- 1 peer
- ½ kiwi
- 5 teentjes knoflook
- 125 ml sojasaus
- 1 el suiker
- 60 ml appelsap
- 60 ml ahornsiroop
- 2 el vissaus
- 1 el sesamolie
- 3 el suiker
- 1 tl zwarte peper
Instructies
- Hak de ui grof, verwijder het klokhuis van de peer en snijd in blokjes, schil de kiwi en doe alles in de keukenmachine. Voeg daarbij de sojasaus, suiker, appelsap, ahornsiroop, vissaus, sesamolie, suiker en peper toe.
- Mix tot een gladde marinade.
- Doe dit, met het vlees, in een ziplock zak en laat 6-8 uur marineren in de koelkast (een hele nacht mag ook). Keer de zak af en toe om.
- Richt de bbq in voor de directe methode met een temperatuur van 200-230°C.
- Haal de short ribs uit de marinade en laat ze een beetje uitlekken.
- Gril de short ribs ca. 2-4 minuten per kant, tot je een mooie grillstreep hebt.
- Haal ze van de bbq en leg ze op een bord, bestrooi met fijngesneden lente-ui en serveer met kimchi!